Соцопрос мажоритариев ПР – в помощь?!

23 просмотра
Четверг, 26 апреля 2012, 17:06
Виталий Тараненко
журналист, Хмельницкий, для УП

"Вся Україна поділена на три бригади – центральну, східну й західну. На чолі цих бригад стоїть Сірий Князь". Юрій Щербак, "Час смертохристів".

25 квітня прес-служба Партії регіонів розповсюдила хрестоматійне повідомлення голови парламентської фракції однойменної сили Олександра Єфремова про те, як відбуватиметься підбір мажоритарників. Він заявив, що ПР визначить кандидатів по мажоритарних округах на парламентських виборах, виходячи із соціологічних опитувань, які пройдуть у кожному виборчому окрузі.

Смішний Олександр Сергійович, чи що?..

Адже наразі по одномандатних округах у поті чола борються за майбутні електоральні голоси, заздалегідь погоджені владою, грошовиті кандидати.

Соромно чути від пана Єфремова апеляцію на кшталт "я б хотів, щоб за нашу політичну силу проголосували якомога більше виборців".

Підготовлена технологія розрахована, здебільшого, на сільського виборця, котрий нині ще готовий брати соціальні "пайки" або дармову гречку – і навіть голосувати, як скажуть. Не тому, даруйте, що затурканий, а через те, що бідно живе. Наприклад, середня заробітна плата в селах Хмельниччини ледь дотягує до "психологічної" межі у 1000 гривень, а середня пенсія вкладається у 830 гривень.

Важче регіоналам буде з містянами, які добре пам'ятають програмні обіцянки "почую кожного" і "покращення життя вже сьогодні".

Приміром, по мажоритарці в Хмельницькому провладна партія досі не має прохідного кандидата. Звісно, можна зробити ставку на київського "варяга", якого пов'язують з опозиційною УНП, керівника пивоварні "Оболонь" Олександра Слободяна. Але де гарантії, що він переможе? Маю на увазі, процес самого голосування, а не підрахунку голосів, коли трапляються "дивні" речі.

...Не секрет, що на парламентських виборах Партія регіонів віддасться в обійми перевіреному адмінресурсу, за який головою відповідатиме кожен губернатор.

Тож мажоритарний "ПР-легіон – 225" не стільки залежатиме від соціологічних опитувань, скільки від власної купівельної спроможності кандидата та неабиякої його політичної гнучкості.

Віталій Тараненко, журналіст, Хмельницький, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)