Крестом и мечом

18 просмотров
Понедельник, 20 августа 2012, 16:01

19 серпня 1991 року – це визначна дата в українському історичному календарі. Початок кінця ГКЧП – кліки кремлівських старців, яка хотіла задушити все нове, законсервувати державу, де все вирішувало КПРС і КГБ.

І річниця створення УНСО – структур самооборони, які готові були зі зброєю в руках боротися за волю. Тоді хунта програла і Україна відбулася як держава.

Що сьогодні?

ГКЧП при владі – контреволюція перемогла і веде країну у "світле минуле", в 90-ті роки, коли вони "кров’ю і потом" заробляли свої перші мільйони, "кришуючи" незаконний бізнес і відстрілюючи конкурентів.

Ось і справа щодо вбивства Щербаня – відлуння тих часів. А от вибух на стадіоні "Шахтар" і смерть Аліка Грека для прокуратури інтересу не представляють…

Наразі на порядку денному "розборки" між "донецькими" і "дніпропетровськими" ОПГ. Інші регіони навіть "не вспливають". Залишитися має тільки один!

Акція на захист української мови була ще одним лакмусовим папірцем, перевіркою захисного рефлексу нації.

До цього були Харківські угоди, підручники з Історії України від Табачника, регулярні "пасторські" рейди патріарха Кирила для наведення порядку в УПЦ.

Мова, територія, церква, історія – де ж праведний гнів, коли зазіхають на святе?!

Від гніву людського рятують регіоналів їхні "вороги". Так, під час Помаранчевого Майдану Червоненко спас Шуфрича, а в парламенті під час голосування мовного закону Кожем'якін спас Колесніченка.

З ними все зрозуміло – "ворон ворону око не виколе", але коли ж уже українці спасатимуть один одного?

Днями відсвяткували Свято Спаса, але хто сказав, що лише через молитви і покаяння ми йдемо до Господа. А може це шлях боротьби, самооборони, коли зазіхають на те, що для тебе святе, рідне від дідів-прадідів!

Не було б фактору сили, не було б сотень тисяч на вулицях – не було б краху ГКЧП в 1991, не було б перемоги над системою, над "маленьким українцем" в собі в 2004 році.

Гра м'язами – це запорука миру в суспільстві і територіальної цілісності України. Добро має бути з кулаками! Коли нас не роз’єднують хитрі політики, тоді ми будь-яку владу змусимо себе поважати.

Бо є ще гра інтелекту – це пропозиція на ринку, де за демпінговими цінами скуповують світлі голови геніїв made in Ukraine. А є ще і дешевші пропозиції для наших громадян, які шукають кращого життя.

Їдучи потягом "Москва – Львів" почув розмову між хлопцем з Яворова років 25, який повертався з заробітків і літньою жінкою, продавчинею фруктів і овочів у Києві.

Мова йшла про те, що Федеральне Міграційне Бюро Російської Федерації пропонує всім громадянам колишнього СРСР, які народилися до серпня 1991 року, спрощену систему набуття російського громадянства.

Умова – їхати за Урал на "депресивні" території, які поволі замешкують китайці, в той час як "ісконно рускіє" тікають у великі міста. Як стимул для поселенців – гектар землі в довгострокову оренду, кредити на купівлю житла, техніки і відсутність податків.

Всі, хто був поруч слухали з цікавістю. В Україні їм ніхто нічого подібного не пропонує. Лишень розповідають казки про європейський рівень життя – одні, про дешевий хліб і високі пенсії – інші.

Прошу вас, не продавайтеся!

Яка ж вона дорога до щастя? Через живіт, чи через волю?

Рабів до раю не пускають!

Сили духу, сили волі бажаю вам, громадяни. Станьте громадою і наведімо порядок у нашій хаті, щоб добробут був у кожній родині. З Святом Спаса вас, православні, з річницею Самооборони вас, товариші по боротьбі.

Хрестом і мечем!

Ігор Мазур, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)