Тюремные записки. Эпизод третий

51 просмотр
Четверг, 14 мая 2015, 16:13
Надежда Савченко
народный депутат Украины, узница Путина
Частина третя наших публікацій текстів Надії Савченко з в'язниці, української льотчиці, викраденої 18 червня 2014 проросійськіми сепаратистами і яка знаходиться відтоді в ув'язненні. Продовження кампанії, розпочатої виданням Правила гри, в партнерстві з Kyiv Post, Українською Правдою, Huffington Post та іншіми газетами і журналами. Як вже було сказано в інших обставинах і щодо інших молодих жінок, також викрадених, "Поверніть нашу дівчинку! ". 

"Хом, ще хотіла тобі дещо смішне про мою голодовку розповісти. За мої, на сьогодні 37 днів   голоду – я їла два рази. Перший – цукерку "Дюшес". В прогулочному дворику, куди мене   гуляти виводять, в різних ничках, між цегляною кладкою, зазвичай зеки, в кого є – запихають цигарки, сірники, цукерки для тих, хто сидить в карцері, бо там забирають все і не може   курити, тому дворик – це як пункт передачі контрабанди. Я теж завжди кладу коли є. Але  зараз я залишилась без цигарок, тому сама беру на ничках. Там лежало шість цукерок, але я   одну з’їла і більше не захотіла. Нехай буде ще комусь. Менти знають про більшість ничок, але    є нормальні люди, і вони їх не чистять. А є такі сволоти, що перед тим, як вивести на   прогулянку наступну камеру – вигребуть все, що залишила попередня камера. Мусор – він і є   мусор!

Другий раз я їла сьогодні. Робила генеральне прибирання перед Водохрещею. А у мене в   камері є одна глибока поличка, я там колись продукти клала. Але так як їжі в мене вже давно   немає, то я туди і не заглядала. А це заглянула, а звідти копченою пахне. Раніше я завжди на   тиждень замовляла в магазині 200 гр. копченого лосося чи сьомги.

А перед Новим Роком   замовила 150 гр. червоної ікри, сподівалась на свято з’їсти. Але так як мені тоді сусідку   підселили, то ми з нею встигли з’їсти по одній канапкі і я розпочала голодний протест. Ікру їй   віддали. Так от, на поличці, звідки рибою пахло – риби я звичайно не знайшла, але надибала   жменю крихт хліба, який ще горобцям кришила, і одну засохлу червону ікринку! :о) Я змела   крихти. Згадала, як мама про голод в 33-му і 46-му розповідала і з задоволенням їх з’їла. А   потім закинула ікринку на язик, розсмоктувала і кайфувала… Не те щоб я їсти хотіла, голод     вже давно мене не турбує, але просто не піднялася рука харчі викинути… Ти тільки це мамі   не читай, бо плакати буде. Нащо їй і без того розхитані нерви добивати. І ніде не друкуй, бо   здаси тюремні таємниці. Добре?

 Завтра, 19.01.2015, зранку будуть розносити і наливати в пляшки святу воду по камерах, я   наберу. Є пляшка 1,5 л. А ще в церкву піду, свічки поставлю, коли там попа і служби не буде.   Ще лікарська комісія і мій звіринець прийде (прим. ред.: адвокати М.Фєйгін, І.Новіков,    М.Полозов). День насичений. Як будуть новини ще – допишу. До речі моє звірьо таке туге!   Чоловіки взагалі туго соображають, каші з ними не звариш…

Про війну. Ну знову п***ць. Це вже зрозуміло. В мене питання: в Росії брешуть, що так   звані ДНР і ЛНР – вбили більше українських солдат, а от армія України гасить тільки мирних   жителів, а по сепаратистах не попадає. І ще, що ополченці – віддають по обміну більше   полонених ніж українці, бо мовляв в Україні полонених немає, тому вони хапають мирне   населення в Донецькій і Луганській області, а от герої ополченці багато солдат взяли в полон!   Ти там з оленями спілкуєшся, напиши правду. (прим. ред. "олені" - СБУ).

Що таке війна? Що таке голод? Що таке полон? Що таке в’язниця? Що таке голод у в’язниці? Як себе   поводить у полоні? Як себе поводити під слідством в суді? Як себе поводити у в’язниці? Тому   що все це – дуже різні речі…

Напевно, про все це, я б могла розповісти, щоб ніхто не перебрехав…

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)