Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПС влаштував мітинги містами України, оголосив вимоги

Неділя, 12 липня 2015, 20:36

Активісти "Правого сектора" оголосили про проведення мітингів по всій країні через збнойний інцидент у Мукачевому.

Як зазначено на сайті ПС, акції протесту оголошено у Києві, Дніпропетровську, Одесі, Запоріжжі, Тернополі, Маріуполі, Херсоні, Краматорську, Полтаві та в інших містах України.

При цьому у заяві ПС вказано: "Події у Мукачево зайвий раз підтвердили: міліція і кримінальні банди є одним нероздільним цілим".

"У Мукачевому бандити закарпатського кримінального клану Леньо стояли пліч-о-пліч з так званими "правоохоронцями", а бійці ДУК ПС, які стали на заваді контрабандистам, були змушені приймати нерівний бій з кількома сотнями силовиків та бандитів", - заявили у ПС.

"Правий сектор" також  виголосив вимоги, з якими влаштовує безстрокової акції протесту під АП у Києві та місцевими адміністраціями. Серед них - відставки міністра МВС Арсена Авакова, притягнення до відповідальності Закарпатського керівництва МВС, притягнення до відповідальності кримінального авторитета і колишнього регіонала Ланьо та його бандформування, "відкриття кримінальної справи проти кремлівського посіпаки Медведчука, який фінансує та контролює клан Ланьо", а також "звільнення з-під варти усіх в'язнів режиму".

 

Як відомо, 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. 

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

У ПС заявили, що оголошують безстрокову акцію протесту під АП у центрі Києва

Також у ПС заявили, що  у Мукачевому "бандити "регіонала" Михайла Ланьо ... спробували фізично знищити бійців "Правого сектору": "У цій акції взяли активну участь й бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні  Віктора Медведчука". 

Заблоковані під Мукачевим бійці ПС заявили, що готові здатися тільки у випадку прямого наказу Дмитра Яроша, а також за умови, що їх відправлять одразу в Київ у СБУ.

Перемовником з представниками "Правого сектору", який був заблокований у Мукачевому після збройного інциденту 11 липня, став нардеп Віктор Балога, згодом - представники СБУ та антитерористичного центру при СБ.

За словами нардепа Мустафи Найєма, конфлікт у Мукачевому пов’язаний із контрабандою цигарок в області, до якої причетні усі учасники сутички.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування