Луценко: Щойно Яценюк подасть у відставку, ми внесемо кандидатуру

Понеділок, 14 березня 2016, 11:06

Прем’єрська фракція "Народний фронт" бачить два варіанти виходу з політичної кризи: поновлення роботи коаліції або формування нового Кабінету міністрів.

Про це заявив лідер цієї фракції Максим Бурбак на погоджувальній раді 14 березня.

Він переконаний, що "альтернативи коаліції "Європейської України" немає, і ми повинні стабілізувати її роботу".

"Прем’єр-міністр вчора закликав фракції коаліції поновити роботу коаліції. Світоглядних розбіжностей між нами немає. Ми мусимо співпрацювати заради України, щоб вийти зі штучно створеної кризи", - зазначив Бурбак.

"У нас є два варіанти виходу зі штучно створеної кризи: це відновлення парламентської коаліції, посилення чинного складу Кабінету міністрів, тісна взаємодія між "Блоком Петра Порошенко", "Народним фронтом" та демократичними парламентськими силами, а найважливіше – продовження реформ, започаткованих цим урядом", - заявив він.

"І другий варіант: президент та його фракція беруть на себе відповідальність і представляють новий склад Кабінету міністрів, нового прем’єр-міністра, нову програму, а не передвиборчі гасла, та проводять переговори з парламентськими силами щодо підтримки іншого уряду і альтернативної програми", - сказав Бурбак.

"Треба нарешті прийняти це рішення. Ціна зволікання – втрата керованості країною, втрата підтримки західних партнерів, втрата всього, що досягнуто за два роки", - додав він.

Бурбак ще раз закликав фракції коаліції працювати разом заради майбутнього України.

Лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко на це заявив: "Щойно ми отримаємо заяву про відставку прем’єр-міністра, ми внесемо кандидатуру. І ми давно чекаємо цього моменту".

"У нас є і кандидатура, і програма, і голоси", - запевнив Луценко.

У свою чергу, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що, доки керівники двох найбільших фракцій з’ясовують стосунки, "мільйони людей хотіли б бачити цю кандидатуру" і програму дій цієї людини, бо посади діляться кулуарно.

Луценко парирував: "Ніяких посад ми не ділимо".

Згодом він відмовився уточнити журналістам ім'я кандидата в прем'єри від БПП доти, доки Арсеній Яценюк не звільнить цю посаду.

Як відомо, 16 лютого у Верховній Раді забракло голосів для відставки уряду Яценюка. За процедурою, це ж питання винести на розгляд парламенту можна буде лише на наступній сесії.

Фракція БПП планувала в понеділок, 14 березня, обговорити на своєму засіданні кандидатуру прем’єр-міністра й ідеологію нового уряду.

Фракція "Батьківщина" також виступає за відставку уряду вже 15 березня.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування