Луценко відмовився сказати, кого запропонує БПП у прем’єри

Понеділок, 14 березня 2016, 11:46

Ім'я кандидата у прем’єр-міністри озвучать одразу після заяви Арсенія Яценюка про відставку з посади голови уряду.

Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко під час спілкування з журналістами, повідомляє прес-служба партії БПП.

"Як тільки звільниться посада, будуть оголошені прізвища… Тому що безглуздо по відношенню до людини, висувати його кандидатуру на посаду, яка не є вакантною", - сказав він.

"Арсеній Петрович Яценюк постійно наполягає, щоб хтось узяв відповідальність за оновлення уряду. Все дуже просто: він бере аркуш паперу і пише заяву на ім’я голови Верховної Ради, де його найняли на роботу, і пише про те, що у зв’язку з відсутністю підтримки більшості парламенту він складає з себе повноваження", - заявив Луценко.

"Після цього, безумовно, парламентська більшість знайде кандидатуру, одну з них готовий запропонувати "Блок Петра Порошенка", - уточнив він.

Як відомо, 16 лютого у Верховній Раді забракло голосів для відставки уряду Яценюка. За процедурою, це ж питання винести на розгляд парламенту можна буде лише на наступній сесії.

Фракція БПП планувала 14 березня обговорити на своєму засіданні кандидатуру прем’єр-міністра - і нібито вже обрала претендента.

Фракція "Батьківщина" також виступає за відставку уряду вже 15 березня.

Прем’єрська фракція "Народний фронт" бачить два варіанти виходу з політичної кризи: поновлення роботи коаліції або формування нового Кабінету міністрів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування