У Москві відбувся пікет на підтримку Савченко, активістів заарештували

Неділя, 10 квітня 2016, 01:35

У центрі Москви біля пам'ятника Юрію Долгорукому 9 квітня поліція затримала трьох учасників пікетів на підтримку незаконно засудженої в Росії української громадянки Надії Савченко.

Про це пише Радіо Свобода.

Як повідомив один із активістів Марк Гальперін, затримання відбулося, коли пікетники, які змінювали один одного біля пам’ятника, вже збиралися йти.

Пізніше сайт "ОВД-Інфо" повідомив, що Гальперіна, Артема Звягіна і Михайла Каданера з відділку відпустили. Протокол силовики не склали, але з кожним провели "профілактичну бесіду".

У суботу ж під час одиночних пікетів на підтримку Савченко в Москві були затримання біля будівлі адміністрації президента. У відділок "Китай-город" доставили Людмилу Любомудрову та Любов Новосельську. Згодом їх відпустили з поліції, склавши протоколи про порушення порядку проведення публічних заходів.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко, як і обіцяла, від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України.

Як повідомлялось, адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що свобода незаконно засудженої в РФ українки може бути оформлена або помилуванням, або через запит за Конвенцією від 1983 року про передачу засуджених осіб.

При цьому він додав, що розмови про швидке розв'язання ситуації зі звільненням Савченко "є, м'яко кажучи, необґрунтованими".

Говорячи про стан здоров'я українки, Фейгін зазначив, що за його інформацією, примусового  годування у суботу щодо Савченко тюремники не застосовували.

Водночас у МЗС України висловили глибоке занепокоєння критичним погіршенням стану здоров’я Савченко, яка 4  день продовжує сухе голодування, та вимагають негайно допустити до Савченко українських лікарів та консулів, а також забезпечити її безумовне повернення в Україну. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування