Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фігурант медійного скандалу Носиков: Ніхто нічого не купує

Понеділок, 26 вересня 2016, 14:41

Дмитро Носиков, чиє ім'я фігурує в медійному скандалі, заперечує як свою участь в переговорах, так і саме існування планів на купівлю 112 каналу і NewsOne.

Про це він заявив в коментарі "Українській правді".

"Ніхто нічого не купує. Неможливо купити те, що не продається", - сказав він.

УП також попросила Носикова прокоментувати свої зв'язки з нардепом Ігорем Кононенком, якого ЗМІ називають "ідеологом" процесу купівлі телеканалів президентом.

Спочатку Носиков відмовився відповідати на це питання, але невдовзі він передзвонив і повідомив, що дійсно знайомий з Кононенком, але винятково у рамках своєї роботи як штатного радника міністра енергетики. Свою паузу він пояснив наміром написати окремий пост з цього питання.

"Я є штатним радником міністра енергетики (Насалика - УП), відповідаю за питання комунікації. Чи знайомий я з Ігорем Віталійовичем (Кононенко - ред.) - Так, звичайно, знайомий як з депутатом профільного комітету, з яким ми чесно перетинаємося у рамках діяльності міністерства", - сказав Носиков.

Він також заявив, що ні 112 канал, ні NewsOne не продаються. "Щодо купівлі каналів. Так, історично у мене є спільні інтереси з Олексієм Cеменовим (генпродюсер каналу NewsOne - УП) і Єгором Бенкендорфом, ми навіть разом з Семеновим вели програму на Інтері. Тобто, дійсно, у мене є зв'язок і зі 112 каналом , і з NewsOne, але це точно не зв'язок з купівлею", - сказав Носиков.

"Ніхто нічого не купує. Це повна несусвітня дурниця. Ні NewsOne, ні 112 канал, як мені відомо, не продаються. Немає ні ціни, ні процесу продажу. Там у власників все добре", - заявив він.

Як відомо, оголошений в розшук, підозрюваний в розтраті депутат Олександр Онищенко, який нині переховується у Лондоні, заявив, що президент Петро Порошенко намагався через нього купити телеканал "112 канал".

"Якщо вам почнуть говорити, що все це – неправда, у мене збереглася купа листувань з Сергієм Березенком і Макаром Пасенюком – про деталі майбутньої угоди", – заявляв Онищенко.

Сам Березенко в коментарі УП заявив, що не вів жодних переговорів щодо покупки президентом Петром Порошенком "112 каналу"

Онищенко опублікував переписку з Березенком щодо купівлі 112 каналу.

27 травня 2015 року гендиректор телеканалу "112" Андрій Подщипков  заявив, що "зазнає активних спроб відібрати канал з боку влади", що проявляється у формі тиску Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Він стверджує, що "останнім часом тиск з боку Нацради був тимчасово припинений за вказівкою людей, які від імені вищого керівництва держави вийшли до мене з пропозицією "віддати" канал за заниженою вартістю".

Зі слів Подщипкова, він відмовився продати канал за заниженою ціною "провладним бізнесменам".

Тетяна Кусок, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування