Інвест-банкір Порошенка розповів, кому Онищенко хотів купити 112 канал

Понеділок, 26 вересня 2016, 17:22

Директор компанії ICU Макар Пасенюк заявляє, що він дійсно у 2015 обговорював із нардепом Олександром Онищенком купівлю телеканалу "112".

Про це Пасенюк написав у своїй офіційній заяві.

"Я дійсно в травні 2015 року декілька разів зустрічався з Олександром Онищенком з його ініціативи, оскільки, з його ж слів, він планував у своїх інтересах купити 112 канал, і звернувся до мене, як інвестиційного банкіра, з пропозицією провести оцінку активу і структурувати потенційну угоду з придбання активу", - заявив Пасенюк.

За його словами, на зустрічі між потенційним покупцем Онищенко та Андрієм Подщипковим (власник і продавець 112-гого каналу) з'ясувалося, що Подщипков передумав продавати актив.

"Відповідно, потреба в послугах інвестиційного банку для цілей такої угоди відпала сама по собі", - написав Пасенюк.

"Заяви О.Онищенка про те, що "Пасенюк запропонував оформляти все на офшорну компанію, яка згодом спливла в Панамському скандалі. А саме - Prime Asset Partners Limited" - дурість і брехня", - заявив він.

Він нагадав, що компанія Prime Asset Partners створювалася з метою передачі належної Порошенко частки корпорації Roshen в траст.

"Сам же О.Онищенко спочатку мав намір придбати 112-й канал на власну новостворену компанію і звертався до мене з проханням допомогти в структуруванні потенційної угоди", - заявив Пасенюк.

Як відомо, раніше оголошений в розшук, підозрюваний в розтраті депутат Олександр Онищенко з Лондона заявив, що президент Петро Порошенко намагався через нього купити телеканал "112 Україна".

"Якщо вам почнуть говорити, що все це – неправда, у мене збереглася купа листувань з Сергієм Березенком і Макаром Пасенюком – про деталі майбутньої угоди", – заявляв Онищенко.

Пасенюк займався передачею частки президента Порошенка у "Roshen" у "blind trust".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...