Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков не провів обіцяний цього тижня брифінг щодо Шеремета

П'ятниця, 3 лютого 2017, 11:00
Аваков не провів обіцяний цього тижня брифінг щодо Шеремета

Міністерство внутрішніх справ відклало брифінг у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це у коментарі "Українській правді" 2 лютого повідомив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

"Готується. Початок наступного тижня. Попередньо", – сказав Шевченко.

Причин відкладання брифінгу речник МВС не вказав.

Як повідомлялося, 26 січня глава МВС Арсен Аваков заявляв, що крім нього і керівників слідчої групи ніхто не володіє результатами слідства у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Міністр обіцяв провести брифінг щодо розслідування "наступного тижня" (30 січня – 5 лютого – ред.)

Нагадаємо, 24 січня "Українська правда" надіслала запит до голови МВС Арсена Авакова в зв'язку з показаннями народного депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка.

Як відомо, раніше нардеп заявляв, що, на думку слідчих, вбивство Павла Шеремета і замах на нього самого було реалізовано з одного і того ж диверсійно-терористичного центру на території РФ.

"Зважаючи на нові обставини, просимо вас взяти письмові свідчення у народного депутата Антона Геращенка у справі про вбивство Павла Шеремета... Яким чином народний депутат Антон Геращенко ознайомився з відомостями досудового розслідування щодо вбивства Павла Шеремета? На якій підставі йому був наданий доступ до матеріалів справи?", – йшлося в запиті УП міністру МВС.

Як відомо, одного з керівників "Української правди", теле- й радіожурналіста Павла Шеремета убили в центрі Києва 20 липня 2016 року, підклавши вибухівку під автомобіль власника УП Олени Притули.

Поліція назвала це терактом, однак ні організаторів, ні виконавців убивства досі не встановили й не затримали – попри викладене в інтернет відео про людей, які закладають вибухівку, і обіцянку поліції оприлюднити фотороботи підозрюваних.

21 січня 2017 року глава СБУ Василь Грицак заявив, що Служба безпеки попередила у Києві замах на народного депутата, згодом оприлюднили відео. Цим депутатом виявився член фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

СБУ попередила Геращенка про підготовку замаху, який він пов’язує з роботою над проектом "Миротворець", який критикували за оприлюднення даних представників ЗМІ, що отримували акредитацію на окупованих територіях України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування