Розенблату та Полякову відкрили матеріали "бурштинової справи"

Вівторок, 20 лютого 2018, 14:57

Детективи Національного антикорупційного бюро відкрили адвокатам та підозрюваним доступ до матеріалів слідства у "бурштиновій справі", де фігурують нардепи Борислав Розенблат та Максим Поляков.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначається, що 15 лютого стороні захисту (шістьом підозрюваним, у тому числі двом народним депутатам) відкрито доступ до матеріалів слідства.

Повідомляється, що Полякову інкримінується ч.4 ст.368 та Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище").

Розенблату — ч.4 ст.368, ч.2 ст.369-2 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище" та зловживання впливом).

Крім того, помічника-консультанта народного обранця, який, за даними слідства, виконував роль пособника, підозрюють у ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України.

У НАБУ зазначили, що також як співучасникам злочину інкримінується ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 КК України представнику міжфракційного об’єднання Верховної Ради  "Депутатський контроль" та двом його спільникам.

Раніше Спеціальна антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування у справі нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Як відомо, раніше антикорупційні органи заявили, що Борислав Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

Спецоперацію щодо Розенблата й Полякова антикорупційні правоохоронні органи провели за участю агента НАБУ на прізвисько "Катерина".

19 липня правоохоронці вдягли електронний браслет стеження на Борислава Розенблата.

24 липня нардеп заявив, що його родина внесла за нього заставу у розмірі 7 мільйонів гривень.

17 жовтня Розенблат заявив, що строк дії встановленої для нього заборони на виїзд за кордон і зобов'язання носити електронний браслет стеження сплив.

19 жовтня детективи НАБУ зняли Розенблата з літака до Німеччини, але потім відпустили.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець підтвердив, що Розенблат мав право виїхати з України.   

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: