Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СБУ немає фактів проплати акцій "Ні капітуляції" – Баканов

Середа, 13 листопада 2019, 17:02

Голова Служби безпеки України Іван Баканов вважає, що громадські організації мають право витрачати гроші на масові акції протесту.

Джерело: інтерв'ю очільника СБУ виданню "Главком"

Деталі: Таке пояснення він надав, відповідаючи на питання, чи порушила СБУ справу за заявою глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, який стверджував, що в нього є докази підкупу учасників акцій "Ні капітуляції".

Пряма мова: "Треба розуміти, що громадські організації мають право збирати гроші та витрачати їх – у тому числі на акції. Цей момент, можливо, потребує законодавчого врегулювання".

Більше деталей: Водночас Баканов заявив, що в його служби немає "достовірних відомостей, які б підтверджували цей факт" і що "наразі в СБУ немає такого провадження".

Що було раніше:

У жовтні Арахамія заявив, що його знайомим АТОвцям пропонували по тисячі гривень за участь в акціях проти капітуляції і що він передасть інформацію про ці факти в СБУ.

Нагадаємо: 

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, що вони пройдуть лише після виведення всіх військ і за Конституцією та законами України.
  • Згода України на "формулу Штайнмаєра" викликали протести в Києві, по всій Україні і навіть за кордоном.
  • На Майдані Незалежності в центрі Києва 6 жовтня проходило віче "Зупинимо капітуляцію". 
  • Глава Офісу президента Андрій Богдан опублікував допис у Facebook із нібито скріншотами переписки про те, що людей збирали на Майдан за гроші.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: