По всій Україні та за кордоном влаштували віче "Ні капітуляції"

Неділя, 6 жовтня 2019, 16:56
По всій Україні та за кордоном влаштували віче Ні капітуляції
фото - Радіо Свобода

6 жовтня акції "Ні капітуляції" проти "формули Штайнмаєра" та відведення українських військ від лінії розмежування на Донбасі відбулися у десятках українських міст та закордоном. 

Джерело: дані організаторів акції "Віче на Майдані" - Руху опору капітуляції у FacebookZaxid.net, "Радіо Свобода"

Деталі: Зокрема, акції у неділю відбулися, окрім Києва, у більшості обласних центрів - Запоріжжі, Херсоні, Івано-Франківську, Сумах, Дніпрі, Харкові, Чернівцях, Вінниці, Тернополі, Кропивницькому, Львові, Миколаєві, Хмельницькому, Полтаві, Одесі, Чернігові, Житомирі, Черкасах,  Луцьку, Ужгороді, а також у Кривому Розі, Маріуполі,  Краматорську, Сєвєродонецьку, Мелітополі, Нікополі, Рівному, Козятині, Славуті, Бердянську, Кременчуці.

Окрім того, мітинг "Ні капітуляції" відбувся у Празі. 

У Львові участь в акції взяли кілька політичних партій, Комітет Майдану Львівщини та Студентське братство. Акція пройшла без партійних прапорів, обласне і міське керівництво мітинг проігнорувало, зазначає "Радіо Свобода". Серед понад тисячі львів'ян, які прийшли на Віче - були місцеві громадські діячі, представники кримської громади, політики, більшість – учасники Революції гідності. 

"Протестувальники заявили про висунення владі "червоних ліній", порушення яких свідчитиме про здачу національних інтересів. Це зокрема скасування мовного закону, декомунізації, відведення військ чи послаблення санкцій проти РФ", - пише Zaxid.net. 

У Сумах учасники акції тримали українські прапори та плакати із написами: "Не дамо злити країну", "Україна – не рояль!", "Ні капітуляції!", "Ти загрався!". Захід відбувся у форматі "відкритого мікрофону", де кожен охочий міг виступити з промовою. На захід прийшли представники різних політичних партій та громадських організацій, а також деякі депутати міської та обласної рад Сум.

У своїй резолюції учасники Віче закликали "всіх небайдужих громадян до загальнонаціональної мобілізації задля організації широкого спротиву незаконним і антиконституційним діям влади".

У Харкові основною вимогою учасників акції було скликання позачергової сесії Харківською облради та підписання звернення до президента України щодо неприпустимості впровадження особливого статусу Донбасу та відведення українських військ від лінії розмежування.

Акція у Чернівцях зібрала кількасот учасників
Акція у Чернівцях  
акція у Запоріжжі
акція у Запоріжжі
Акція у Львові
Акція у Львові
Фото учасників акції, zaxid.net

 Нагадаємо:

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, що вони пройдуть лише після виведення всіх військ і за Конституцією та законами України.
  • Російські ЗМІ опублікували листи на адресу ОБСЄ від представника України в ТКГ Леоніда Кучми, Росії Бориса Гризлова, а також від представників ОРДО й ОРЛО – Наталі Ніконорової та Владислава Дейнего, про те, що вони погоджуються із імплементацією "формули".
  • 3 жовтня Зеленський наголосив, що вибори на поки непідконтрольній Києву території Донбасу можуть пройти лише за українським законодавством.
  • Проти реалізації "формули Штайнмаєра" виступили Львівська, Івано-Франківська та Хмельницька обласні ради, Сумська та Кропивницька міські ради. 
  • 6 жовтня у центрі Києва пройшло віче "Зупинимо капітуляцію". Учасники виступили проти реалізації так званої "формули Штайнмаєра". За даними поліції, в акції взяли участь 10 тисяч людей. 
  • Після акції на Майдані учасники віче прийшли на Банкову до будівлі Офісу президента. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...