Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОПЗЖ отримала листи для збору підписів за імпічмент Зеленського

П'ятниця, 19 лютого 2021, 10:31
ОПЗЖ отримала листи для збору підписів за імпічмент Зеленського
Фото zagittya.com.ua

Фракція "Опозиційної платформи – За життя" отримала від апарату Верховної Ради підписні листи для збору підписів нардепів за імпічмент президента Володимира Зеленського.

Джерело: співголова фракції Юрій Бойко в коментарі "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Отримали (підписні листи – ред.).

Ми вже бачимо, що дали сигнал суспільству, що цей процес ми починаємо, оскільки, на нашу думку, з боку президента дуже багато порушень. Ми цей процес запустили".

Деталі: За словами Бойка, процедура імпічменту досить складна і передбачає кілька стадій.

Він нагадав, що необхідно зібрати 226 підписів народних депутатів на підтримку проведення імпічменту, а потім "народний імпічмент підпишуть люди".

Читайте також: "Телевізійна скринька Пандори. Як Зеленський ввів санкції проти каналів Медведчука"

Передісторія:

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука.
  • Мова йде про телеканали "112 Україна", NewsOne, ZIK. Трансляцію каналів почали припиняти сервіси на всіх платформах.
  • За даними ЗМІ, підставою для санкцій проти Козака та пов'язаних із ним юросіб стало розслідування спецслужб, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.
  • Медіахолдинг Медведчука "Новости" заявив про "політичну розправу над неугодними ЗМІ". Телеканали планують боротися за своє право бути в ефірі.
  • ОПЗЖ  вирішила ініціювати процедуру імпічменту Зеленського через санкції проти Козака. Партія запевняє, що Зеленський порушив Конституцію, закони, принципи демократії та верховенства права. В Офісі президента заявили, що санкції не є зазіханням на свободу слова, а є виключно боротьбою із "чужорідної пропагандою".
  • Представник президента в Конституційному суді, нардеп від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що ОПЗЖ не може ініціювати процедуру імпічменту Зеленського, оскільки не має на це ані можливостей, ані підстав.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: