Окупанти заблокували евакуацію населення з ТОТ Херсонщини – спротив

Середа, 14 червня 2023, 01:56
Окупанти заблокували евакуацію населення з ТОТ Херсонщини – спротив
Затоплена Херсонщина. Фото з Telegram-каналу "База"

Після підриву Каховської ГЕС у населених пунктах на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини сотням людей росіяни заблокували можливість евакуюватися.

Джерело: Центр національного спротиву

Деталі: Спротив, посилаючись на повідомлення людей, які змогли евакуюватися із зони лиха на контрольовану Україною територію, окупанти ввели 20-денний карантин, що ускладнює доступ до міста Олешки.

Реклама:

За межі міста загарбники не випускають без російського паспорта. Отримати його можна лише в окупованому Скадовську, до якого потрапити неможливо.

ЦНС повідомляє, що фіксуються випадки розстрілу тих, хто намагався евакуюватись. Російські військові на човнах патрулюють місто, ігноруючи людей і тварин, що тонуть або сидять на дахах будинків.

"За інформацією отриманою від партизанської мережі на ТОТ Херсонської області, окупаційна адміністрація на чолі з Володимиром Сальдо свідомо вводили населення в оману щодо наслідків підриву Каховської ГЕС та не проводила масову евакуацію", – ідеться в повідомленні.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Троє людей загинули від повені в тимчасово окупованому місті Олешки у Херсонській області після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: