Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попри посилену охорону Керченського мосту, там все ж може прошмигнути український дрон − ВМС

Вівторок, 24 жовтня 2023, 12:20
Попри посилену охорону Керченського мосту, там все ж може прошмигнути український дрон − ВМС
Незаконно збудований росіянами Керченський міст. Фото rfi.fr

Не зважаючи на те, що для охорони Керченського мосту росіяни використовують близько 10 одиниць кораблів і катерів, які періодично змінюють один одного, туди все одно може прошмигнути український маленький дрон.

Джерело: речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук інтерв’ю Укрінформу

Пряма мова Плетенчука: "Там уже й бойові дельфіни є, я не знаю, кого ще треба до цієї системи охорони додати. Тому що ми бачимо: у них там різноманітні способи застосовуються – бонові загородження на притоплених баржах вони розтягнули проти наших надводних та підводних дронів, але прохід залишається. І звісно, прохід достатній для того, щоб туди прошмигнув наш маленький дрон. Угруповання там росіяни зараз тримають десь 10 одиниць кораблів і катерів, які періодично змінюють один одного. І тактика ворога проста – звузити максимально цей прохід, щоб там чекати на можливі цілі й їх розстрілювати".

Реклама:

Деталі: Говорячи про захист мосту з повітря, Плетенчук зазначив, що там постійно чергують російські хімвійська − зокрема, спеціальні диммашини, які розпорошують аерозоль, що мав би спантеличити системи наведення крилатих ракет іноземного виробництва.

Водночас речник ВМС запевнив, що ніякі заходи ворога не завадять Силам оборони завдавати ударів по законних цілях.

Що було раніше: Розвідка Британії повідомила, що Керченський міст, який відновили після пошкоджень, зможе обмежено забезпечувати російські перевезення до окупованого Криму, а також потребуватиме значних ресурсів РФ для захисту від нових атак. 

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: