20 января. Задержания протестующих и журналистов

Понедельник, 20 января 2014, 07:29

О ТОМ, ЧТО ПРОИЗОШЛО 19 ЯНВАРЯ: ВЕЧЕ И ШТУРМ ГРУШЕВСКОГО, ЧИТАЙТЕ ЗДЕСЬ

За сутки противостояний к врачам скорой медицинской помощи обратилось 104 человека.

Как известно, трем пострадавшим, находящимся в больнице, было удалены глазные яблоки. Еще одному ампутировали кисть руки.

Сортировать
02:51
Тітушки б'ють машини з людьми!
 
02:45

Віталій Уманець

По ходу план у ригів такий: навезти сотні тітушок до Києва, щоб ті спричинили масові безлади. Вже он з'явилася інформація, що вони тупо нападають на всі підряд автомобілі, вже другий день народ повідомляє, що ці уроди просто б'ють перехожих на вулицях міста. Під цим приводом спробують розігнати ‪#‎Майдан‬ і можливо введуть надзвичайний стан.

02:28

Більше ніж сотні тітушків з дрючками на золотих воротах нападають на перехожих і автомобілі. Міліція і ДАІ не реагує на виклики.

02:02

Протестующие понесли к стадиону ранее сделанных "троянских коней"

00:10

Оператори стали розсилати повідомлення з текстом: "шановний абоненте, ви зареєстровані як учасник масових заворушень". Лайф і київстар точно

 
23:58


Шановні кияни, думаю ця інформація зацікавить багатьох любителів спорту. Зараз, гуляючи з собакою в Маріїнському парку помітив, що, очевидно, почалися змагання зі спортивної ходи. Принаймні я помітив 2 колони спортсменів, приблизно по 150 чоловік. Перша колона вже розпочала змагання рушивши через Маріїнський парк з боку м. Арсенальної в бік стадіону Динамо. Очевидно, що це організований спортивних захід, оскільки першу колону спорцменів пропустили через міліцейський кордон. А мене, наприклад, з собакою гуляти не пускають. Друга колона ще очікує команди "на старт", очевидно від своїх тренерів на провулку біля парку (де збудована напівжива висотка). Наскільки я міг помітити, знадані спортсмени - гості нашого міста. Тож, очевидно усі зацікавлені спортсмени-кияни можуть організувати третю, а може й четверту колону, та приєднатися до змагнь. Слава спорту!
22:59
Як знущаються над людьми Беркут і ВВешники.
Вадима було уражено світлошумовою гранатою. Після того як він втратив свідомість, його затягли до себе Беркути. Били його по черзі. Як набридло - передали ВВешникам зі словами "це він у вас кидав гранати" (хоча такого не було - засвідчує Вадим). Ті теж були охочі гамселити хлопця. Тоді роздягли його, облили водою і погнали на барикаду.
 
21:22
 
20:38

Затриманих в ніч на 20 січня активістів Майдану - шістьох студентів театрального інституту ім.Карпенка-Карого - перевели із Дніпровського райвідділку МВС до слідчого ізолятора тимчасового тримання на пер.Косогірній 7а.

20:33

"Беркут" бив журналістів ні за що, зірвавши каску "преса".

"Брутально повалили, зірвали каску з написом "Преса" з  голови, кілька разів – мінімум двічі – вдарили кийком по голові, заламали руки, повели  в автозак. По дорозі весь "Беркут",  який зустрічався, "вітався" кулаками", - заявив журналіст Радіо Свобода Дмитро Баркар.

За його словами, в автозаку вони сиділи близько 6 годин.

Про те, що "Беркут" нападає на пресу, спецпризначенцям роз’яснювали "мінімум 10 разів", додав журналіст.

20:30

За такой срок не побито ни одной витрины и не разграблен ни один магазин — это чисто украинский прецедент. Мирный митинг, который был здесь на протяжении двух месяцев, в Европе немыслим. Там в первые два дня "коктейли Молотова" летят. По всему миру люди просто охреневают, потому что такой протест, как у нас, нигде невозможен. Очевидно, ситуация вышла из-под контроля, власть не реагирует на законные требования народа, тут-то пробка и вылетела. Оппозиция не управляла этим процессом, она не была готова и даже, наверно, боялась. Понимаете, нельзя этот свободолюбивый гордый народ е**ть на протяжении четырех лет и думать, что все сойдет с рук.

Сегодняшняя власть понимает только язык паяльника и утюга, она вышла из соответствующей среды. Для этих людей сесть за стол переговоров — это не по-пацански. В декабре была другая ситуация: небольшое количество людей спровоцировало "Беркут". Но тут другая история. Люди не могли вечно стоять на морозе, у любого, даже самого дисциплинированного человека терпение может закончиться, что и произошло. Крови не избежать, это только начало.

20:28

Я використаю свій голос, який знає і слухає Європа, розпочавши публічний інформаційний наступ у європейських ЗМІ. Цим я можу принести сьогодні реальну користь Україні. 

За кілька хвилин це з'явиться, зокрема, у інформаційних випусках найвпливовіших новин Бельгії.

Найбільше зло для України - це Янукович та його команда, які продали Україну та принизили її своєю диктатурою, брехнею та зрадою на очах у всього світу.

Я звертаюся до Європейської спільноти вдатися до радикал інших дій щодо злочинної антиукраїнської влади. Перевіряйте їх корупційні оборудки за межами України на відповідність до міжнародних норм, освітлюйте реальний стан речей, переходьте від слів до дій у питанні санкцій до посібників диктатури. Допоможіть зупинити кров і агресію в центрі Європи.

Україна бореться вже два місяці! Ми не в стані більше терпіти Януковича і його команду.

20:17

У лікарнях перебувають 44 мітингувальники - КМДА.

20:16

Міліція затримала вже 31 протестувальника, що брали участь у протистоянні на Грушевського.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МВС.

"9-х із них затримано процесуально в рамках розпочатого кримінального провадження  за статтею 294 КК України – масові заворушення", - уточнили правоохоронці.

В МВС відрапортували, що сутички тривають.

19:41

Газета Голос України збирається надрукувати усі закони, ухвалені у четвер.

Про це "Українській правді" повідомили джерела у газеті.

"Станом на зараз, газета друкує усі закони", - зазначив співрозмовник видання.

Цю інформацію підтвердили кілька джерел у газеті.

Між тим Депутати від "Свободи" на разі блокують тираж газети "Голос України" із опублікованими законами диктатури, пише Твіттер Свободи.

 

Це підтвердив і депутат від Свободи Ігор Мірошниченко.

"Я разом з іншими народними депутатами-свободівцями Андрієм Мохником, Олексієм Кайдою, Ігорем Янківим знаходжуся на вулиці Марка Вовчка 12/14. Тут вже надруковані газети з репресивно-диктаторськими недозаконами. Друкарня ТОВ "Мега - Поліграф" є останнім гвинтиком у репресивній системі Януковича", - зазначив він..

Фото ФБ Мірошниченка 
 Фото ФБ Мірошниченка 
 Фото ФБ Мірошниченка 
18:58

18:46

Президент Польщі Бронеслав Коморовськи скликає засідання Ради національної безпеки для обговорення стратегічних питань польських та європейських відносин з Україною.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Окрім того, як повідомляє "Польське Радіо", наприкінці січня до Києва збирається делегація Європарламенту.

18:37

Беркут по звірячому катує взятих в полон мітингувальників 20 січня 2014. В полон захоплено декілька людей. Видно як їх ногами забивають і тягнуть в натовп бійців.

(Містить ненормативну лексику).

18:34

На зустріч зі сформованою владою групою з урегулювання ситуації в країні для проведення технічних консультацій відправили чотирьох представників Майдану.

Про це повідомили у прес-службі Батьківщини.

До складу делегації протестувальників увійшли Юрій Луценко, Олександр Турчинов, Руслан Кошулинський и Виталий Ковальчук.

У Батьківщині підкреслили, що мова йде не про переговори, які будуть вести лідери Майдану та опозиції, а саме про попередню консультацію.

18:18
Я не вдягатиму цієї ночі помаранчевий жилет "Преса" Ми стаємо легкою ціллю Беркута ці психи стріляють спеціально в журналістів.
18:15

Генпрокурор Віктор Пшонка вважає, що те, що відбувається на Грушевського, є злочином проти держави.

Про це він заявив у своєму зверненні, оприлюдненому у понеділок.

"Звертаюсь до лідерів опозиції – відкличте своїх прихильників з вулиці Грушевського, поясніть не припустимість вчинення масових заворушень!" – звернувся він до опозиції.

18:13

ВО Свобода відмовляється вести переговори з владою доти, доки не будуть усунені причини ескалації конфлікту.

"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає, що будь-які переговори із владою неможливі до тих пір, поки не буде усунуто причини ескалації конфлікту – передусім до негайної відмови від впровадження антиконституційних законів", - йдеться у заяві на сайті політсили..

18:08

ПР просит оппозицию прекратить "разгнузданный шабаш" на Грушевского.

"Господа Кличко, Яценюк, Тягнибок! Уже не только вся страна, уже и мировое сообщество осознали, что именно вы и есть главные провокаторы, которые устроили побоище в центре столицы. Именно вы несете прямую ответственность за действия своих оголтелых единомышленников", - заявляют в ПР.

18:04
Важное замечание. Время песен и плясок закончилось. Если танцы и будут, то только на костях врагов.
18:00

Публічні гарантії керівникам та службовцям силових структур. Гарантії надано на прохання самих силовиків.

 
17:47

Сейчас на Грушевского. 

Ад продолжается. 
Мне очень страшно, но деваться некуда. Там сейчас все подряд - радикалы, нацики, малолетки с бейсбольными битами, бабушки колотят палками в бочки, козаки колупают еще недоразобранную брусчатку. 
Словом, если нервы слабые - лучше туда не идти.

Фото Анна Грабарская 
Фото Анна Грабарская  
 Фото Анна Грабарская 
17:44

На Грушевського щось знову горить.

 
17:39

Шукаємо героя Грушевського для отримання нагороди! Сервісний центр X-drive: ski центри в Карпатах хоче безкоштовно зробити повне відновлення сноуборда сміливому громадянину в помаранчовому шоломі (на фото), який самовіддано використовував свою, без сумніву, улюблену дошку для захисту від гранат та куль "Беркуту" під час сутичок в Києві 19.01.2014. Друже, вийди на контакт! Повний і найкращий ремонт та (за потреби) пересилка дошки в Київ - за наш кошт! А якщо треба, велика знижка на новий бордичний одяг!

P.S. Гарантуємо нашому герою анонімність і конфіденційність!

 
17:29

Колесніченко назвав "анекдотом" атаку Беркута на сплячих будівельників

"Завдання з того боку (з боку опозиції) викликати так звані сакральні жертви. Навіть анекдот під назвою "Беркут" вночі познущався над двома будівельниками, витягнув їх , обливав водою і стріляв у них". А цих людей так і не знайшли, хто вони", - прокоментував події в ніч на 20 січня нардеп від ПР Вадим Колесніченко.

16:59
Щойно бачив таку картину: хлопець підійшов до спецпідрозділу з прозорими щитами з піднятими руками, показуючи, що в нього в руках нічого немає. В цей момент із-за щитів висунулися рушниця і розстріляла хлопця впритул. Якою холерою вони стріляють я не знаю, якась гума, якісь дивні предмети.
16:47
16:43

Беркуту дозволили стріляти під час охорони громадського порядку.

 Фото Ярополк Тимків

16:42

Це- обличчя журналіста радіо " Свобода" Дмитра Баркара і оператора сайту Ігоря Ісхакова.

Після " зустрічі"з Беркутом. Хлопці вели пряму трансляцію з вул Грушевського, виконували свій професійний обов'язок. Беркут бачив і знав, що це - представники ЗМІ.

Били професійно. За те, що вони - журналісти. Кийками по голові.

Затягли в автозак. Там зникла і камера.

Тільки- но хлопці вийшли з Дарницького РВВС, де дали свідчення, поки що у якості потерпілих.

Сподіваюсь, МВС , що розповсюдило про них неправдиву інформацію, що начебто наші колеги чимсь там жбурлялися в правоохоронців, негайно ВИБАЧИТЬСЯ перед журналістами.

Кілька годин до них пробивалася директор Свободи Інна Кузнєцова, приіхали народні депутати.

В відділку ще залишаються 5 постраждалих, серед них неповнолітня дівчинка ,98 року народження. Всі вони постраждали від правоохоронців, дають свідчення.

Пані Герман, це ваші колишні співробітники. Ви не хочете поспілкуватися з ними? Про владу і закони, які Ви проголосували...про краіну, яку " будує" ваш президент. Він і досі " над " процесом?

Головне, щоб від цього правління краіна не опинилася під уламками...

Дмитро Баркар  
  Ігор Ісхаков
 
16:41

Вулиця Грушевського зараз.

16:31
При вході на #євромайдан
16:29

В столкновениях между милицией и протестующими 19-20 января пострадали уже 26 журналиста.

Об этом сообщает Институт массовой информации.

Среди пострадавших есть представители 5 канала, 1+1, СТБ, ІСTV, Спильнобачення, 24 канала, газеты Вести, LB.ua и других медиа. Большинство из них пострадали от взрывов гранат и травматического оружия, которые использовали правоохранители , некоторые были избиты милицией или "титушкамы".

16:14
Зі мною все норм. Багато хто отримав повідомлення про те, що зі мною щось сталося. Ні в кого зі своїх немає мотивів мені щось робити або духу не вистачить. Якщо щось може статися зі мною чи моїми побратимами, то прошу винними важать панів: Клюєва, Медведчука та безпосередньо тих, хто може реалізувати це: Іванющенко та Кернес. Саме їм ми більш за усе заважаємо.
 
15:57
 Прицільні вистріли по журналістах чітко демонструють як влада розуміє слово "діалог".
15:54

Начальник Управління масових та спортивних заходів МВС України Олег Матвєйцов каже, що "учора міліціонери діяли не також жорстко, як дозволяє їм у цій ситуації закон". 

"Стаття 12 закону "Про міліцію" чітко вказує, що у разі  групового нападу на працівників міліції, що загрожує їхньому життю та здоров`ю, правоохоронці мають  право застосовувати вогнепальну зброю", - зазначив Матвєйцов.

15:47
Від Арсенальної до Маріїнського парку прямують молодики спортивної зовнішності.
Їх пропустили через огорожу до Маріїнського парку.


Цей невідомий керував тим, що пропустили невідомих молодиків у парк. 

Каже, що це громадяни україни, які проводять акцію, вони прийшли намирне зібрання

15:43
Беркут кидає гранати тепер ізбудинку над протестувальниками,з балкону-двоє бійців виходять і кидають.Ну і вогонь і газ-скоро друга доба піде.
15:28
Уже три источника подтвердили, что "Голос Украины" готовит к печати оруэлловскую писанину Олийныка-Колесниченко. У меня отбирают профессию. Ее отбирают у всех, кто называл себя журналистом. Следующее, что они отберут - свобода и жизнь. Договориться ни с кем не удастся. Это глупые иллюзии. Война идет на поражение. Что делать - мы знаем. Либо мы принимаем бой, либо - садимся, ползаем рачки, сваливаем куда угодно, не разбирая дороги. Выбирайте, кому что больше подходит.

За даними УП, видання Голос України та Урядовий кур’єр у вівторок точно опублікують закон про Бюджет на 2014 рік, але поки не отримали остаточного підтвердження про друк інших законів від 2014 року. Про це "Українській правді" повідомили в обох редакціях.

Раніше, депутат від Батьківщини Андрій Павловський  повідомив, що закони, ухвалені Верховною Радою 16 січня, готують до друку.

15:09

Оператор Радіо Свобода після "спілкування" з Беркутом! Фото Вільний Київ
15:07

Кличко: Влада оголосила війну народу України.

Лідер УДАРу Віталій Кличко покладає відповідальність за ситуацію в Києві на владу.

14:57
Шановні, всім дякую за турботу. Я в нормі - один удар - це не побили. Мені пощастило - на Грушевського "пронесло", гранати і кулі не потрапили.
Ось тут СПИСОК ЖУРНАЛІСТІВ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВЧОРА. В багатьох з них цілеспрямовано влучали! Майже всі з преси були в жилетах ПРЕСА..
Продовожується політика по знешкодженню журналістів. Тепер відстрілюють..
Ну нічого всіх не перестріляєте - ми і далі будемо висвітлювати те, що ВАЖЛИВО для України!
14:22

В Олександрійській лікарні в очному відділенні перебувають 17 поранених в протистоянні на вулиці Грушевського.

Про це Українській правді повідомили джерела у лікарні.

"В очному відділенні лежать 17 постраждалих. Один з них у важкому стані, контузія", - повідомили УП.

За словами співрозмовника, виходячи з травм, можна сказати, що  причиною є сльозогінний газ, а травма голови могла бути пов’язана в тому числі і з ударною хвилею від гранат.

14:21
На Грушевського почали будувати катапульту.
 
14:06

Силовики продовжують прицільно стріляти у журналістів.

Так є відео, як працівник беркуту вистрілив у камеру 5 каналу, яку тримав оператор телеканалу Іван Наконечний.

За його словами, він просто стояв за щитом і знімав, тому в нього. Куля потрапила у камеру.

"Добре, що не в голову", - сказав Наконечний.

Крім того, журналістка ТСН Наталка Пісня отримала поранення, висвітлюючи протистояння на вулиці Грушевського у центрі столиці.

Як повідомляє ТСН, журналістка отримала поранення ноги, їй зробили знеболювальний укол. Вона продовжує працювати в епіцентрі подій, передає Радіо Свобода.

Сьогодні вночі з боку правоохоронців у напрямку телеоператорів та фотокореспондентів світили промені лазерних вказівок або прицілів. Кілька представників преси отримали поранення. 

14:02
Журналістку ТСН Наталку Пісню поранено ось цим! Наталка каже, поліція бачила у кого стріляла.
Пули, которые используют силовики. Фото ЛІГА.net 
13:59

Трьом постраждалим було видалено очні яблука, а ще одному ампутовано кисть руки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохарєв.

Він пояснив, що операції з видалення очей були необхідні через те, що лікарі констатували у постраждалих контузію очей, а ампутація частини руки була необхідна, оскільки кістку було повністю роздроблено.

Постраждалі перебувають в Олександрівській клінічній лікарні (близько 16 осіб), у лікарні швидкої допомоги (4 осіб), у клінічній лікарні № 9 (5 осіб), у лікарні № 17 політравм (3 особи), у дитячій клінічній лікарні № 7 (1 хлопець з числа мітингуючих, якому 17 років) в обласній клінічній лікарні Київської області (2 особи) та у клінічній лікарні № 3.

13:38

Показують, чим стріляють в людей силовики.

 

13:33
Група кінематографістів BABYLON'13 опублікувала нові відео. Цього разу - це відеоролики подій, які відбулися в неділю та тривали протягом ночі на понеділок.
13:30

Міліція перетворює "поле бою" на Грушевського на ковзанку.

Вранці 20 січня біля стадиону Динамо на вул. Грушевського правоохоронці  "перезаряджали свої патрони" та заливали вулицю водою.

Площа під стадіоном усіяна камінням та гільзами. 

13:15
Стали відомі вимоги, з якими опозиція піде на переговори з Янушеску. Хочеться вірити!
 
12:57
Грушевського. Фото Ярополк Тимків
 
12:53

Азаров не розглядає введення надзвичайного стану.

12:51

На Майдані Незалежності протестувальникам роздають холодну зброю, повідомили в МВС.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

"Коменданти так званого Євромайдану, вони ж народні депутати України від опозиції, озброюють "загони самооборони". За їх ініціативи агресивно налаштованим людям роздають двометрові дерев’яні палиці з металевими наконечниками", - стверджують в міліції.

12:51

У Азарова стверджують, що Кабмін працює "в звичному режимі".

12:46

Dmytro Zagrebelnyy

В Украинском Доме с вечера разместился взвод спец-назначения. Приехали на 5 автобусах. С утра они уже достаточно открыто показывались на улицу. Эта группа как раз в тылу протестующих и может отрезать путь и к отступлению и к подкреплению митинга.
 
12:34
Самое, наверное, большое безумство этих суток. Две пенсионерки - как бы традиционный электорат Виктора Януковича - собирают камни. Для чего объяснять, думаю, не нужно.
 
12:26

Лідер УДАРу Віталій Кличко наполягає не тому, що президент Віктор Янукович має особисто брати участь у переговорах.

Про це він заявив у понеділок вранці.

За його словами, якщо Янукович справді налаштований на розв'язання політичної кризи, а не імітацію процесу і затягування часу, він повинен ухвалити відповідальне рішення – особисто взяти участь у переговорах і відповідати за кожен крок домовленостей.

"Тому виглядає дивним вести переговори з Андрієм Клюєвим, якого Янукович призначив головою Робочої групи для вирішення політичної кризи. Бо саме Клюєв несе відповідальність за кривавий розгін Євромайдану 30 листопада та побиття студентів, за що так ніхто і не був покараний", - наголосив Кличко.

"Є сенс вести переговори лише з тими, хто приймає рішення і несе відповідальність за їх виконання. Тому з боку влади в переговорах обов’язково має брати участь президент Янукович",- підкреслив Кличко.

12:25

"Почала роботу група, яка створена з врегулювання під керівництвом (секретаря РНБО) Андрія Клюєва. До складу групи увійшли міністр юстиції Олена Лукаш і (радник президента України) Андрій Портнов", - розповіла Герман.

12:21

Активістів Євромайдану ловить Беркут на прохання тітушків. Їм "шиють" масові заворушення.

Учасникам акцій на Майдані Незалежності, які не брали участі у заворушеннях на Грушевського, інкримінують порушення статей 293, 294, 295 КК України щодо організації масових заворушень

Про це Українській правді повідомив один з затриманих активістів Дмитро Москалець, який наразі перебуває з іншими (Артуром Ковальчуком та Дишкантом Юхимом) у Деснянському райвідділку міліції Києва.

12:18

Захарченко засекретив інформацію про переміщення Беркуту і ВВ

Правоохоронці не будуть надавати інформацію про переміщення своїх підрозділів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Віднедавна інформації про пересування підрозділів "Беркут" або внутрішніх військ надано гриф "службова", - зазначив співрозмовник агенства.

Він стверджує, що відповідний наказ був підписаний міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченко.

12:10

"Регіонал" Вадим Колесніченко заявляє, що опозиція не керує процесом протестів, ними "керують іноземні спецслужби". Про це він заявив в ефірі російського телеканалу "Дождь".

Його заяви співпадають з тим "темником", який раніше опублікував Святослав Цеголко.

За словами Колесніченка, протягом грудня з України були вислані "майже 300 так званих експертів з організації громадянської війни".

Депутат-регіонал ще раз наголосив, що "пишається" своїми законодавчими ініціативами, які "повною мірою відповідають європейським і американським законам".

У свою чергу інший "регіонал" Олег Царьов також вважає, що "опозиція може лише підняти людей, а зупинити не може".

"З цього треба виходити, проводячи переговори", - зазначив він в ефірі телеканал Дождь.

Крім того, він також зазначив, що задоволений законом Олійника-Колесніченка.

"Те, що відбувається в країні – це наслідок того, що таких законів не було. Якщо ми не хочемо повторення Майдана далі, ми маємо обов’язково їх публікувати і почати виконувати", - зазначив він.

12:00
Сімох студентів університету Карп Карого невідомі в цивільному побили і викрали - родичі. Уранці вони опинилися в ізоляторі на Косогірному.
11:58

Луценко: Облогу урядового кварталу буде посилено.

11:47
Без коментарів..
 
11:41
 
10:53

Генерал-лейтенант, колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський вважає, що правоохоронці, перекривши Грушевського, порушили Конституцію.

10:40
Ось цим пси режиму стріляють в людей на Грушевського. Представлений далеко не повний арсенал.

Не оминула одна з цих куль і мене.

 

10:32
 Протестувальники на Грушевського дружньо співають гімн України, ранок 20.01.2014 Фото Reuters
 
10:29

Щодо теперішніх подій:

1. Вчора відчув знову після 10-11 грудня піднесення через мужність побратимів по Автомайдану, Самообороні. Подяка Андрій Парубій, який одразу ж запропонував захист Автомайдану під час проголошеного мирного пікету під ВР. 
2. В деяких людях повністю розчарувався, як і більшість людей)) іх прізвища знає вся країна, тому називати не буду. 
3. Багато хто закликає Автомайдан зараз влагодити ситуацію.. Але сьогодні мають відбутися перемовини, про які знову ж заявили керівники опозиційних партій і нас туди не запросили так само, як і справжніх лідерів, яких підтримує Майдан: Парубія, Анатолій ГриценкоПетро ПорошенкоЮрій ЛуценкоRuslana Lyzhychko,Тетяна Чорновол. Ці люди б не здавали інтересів країни. Я не впевнений, що зараз окремі політики можуть говорити від імені Майдану після всього, що відбулося. 
Якщо це бачать люди, які близькі до Януковича, то ви маєте донести, що Майдан стоїть за права і свободи людей та Європейський вибір, а не за чиїсь партійні стяги і на перемовинах може бути не представлено думку саме тих, на кому Майдан досі тримається.
09:58

Міліція затримали знімальну групу Радіо Свобода. Про це повідомляє Радіо Свобода с посиланням на дружину одного з двох затриманих, яка отримала sms-повідомлення від чоловіка та інформацію від самих затриманих.

Після 8:00 журналісти почали знімати події на вулиці Грушевського. Під час паузи в сутичках мітингувальників і міліції вони майже впритул наблизилися до лав правоохоронців. Згодом трансляція Радіо Свобода перервалася.

В Радіо Свобода повідомили, що від розриву світло-шумової гранати минулої ночі постраждав їх журналіст, який отримав численні садна та забої.

Перед тим він встиг зняти, як співробітник правоохоронних органів цілить просто в нього.

09:39

Так выглядит улица Грушевского утром 20 января. После битвы. ФОТОРЕПОРТАЖ ОКСАНЫ ДЕНИСОВОЙ И ОЛЬГИ ЧЕРВАКОВОЙ.

 
 
 
09:30

Міліція затримала вже два десятки протестувальників. "Співробітники міліції затримали понад 20 осіб, їх доставили до райуправління. З'ясовуються їхні особи, а також їхній ступінь участі в подіях", - повідомили в прес-службі МВС України в понеділок уранці.

09:08

У Львові активісти блокують бази " Беркута" та Внутрішніх військ МВС, намагаючись не пустити їх до Києва.

Як повідомляє УНІАН, станом на 7:00 кількість учасників акції зменшилася. Базу "Беркута" на вулиці Рубчака блокують близько 20 автомобілів та кількох десятків протестувальників.

Біля бази Внутрішніх військ на вулиці Стрийській розташувалися 15 автомобілів і близько 40 чоловік.

Львів'яни всю ніч приносили учасникам акції гарячий чай і каву.

08:44
Нова атака.Беркут стріляє з дробовиків,люди на них з коктейлями молотова
08:35

Одним з лідерів Автомайдану, Дмитро Булатов, від імені об'єднання заявляє про підтримку Віталія Кличко.

Про це він написав в Facebook.

"Автомайдан визначився з єдиним лідером супротиву і готовий підтримувати його в боротьбі із беззаконням, що пронизало всі гілки влади, в боротьбі за встановлення правової Держави із людськими цінностями. Із сьогоднішнього дня для нас Віталій Кличко - лідер супротиву", - підкреслив він.

а установление правовой Государства с человеческими ценностями. С сегодняшнего дня для нас Виталий Кличко - лидер сопротивления", - подчеркнул он.

08:33
перекинута машина,погорілі автобуси,кілограми гільз і мозаїка з виколупаної бруківки на дорозі...кордони на схилах і стадіоні...Лобановського шкода
 Фото Oksana Denysova
 Фото Oksana Denysova
Фото Oksana Denysova
07:57
Деякі активісти пропонують на 2-3 години з європейки повернутись на майдан,більшість не хоче.
07:50

светало...на Грушевского тихо догорали автобусы

 

07:44

07:19

Щойно написали в лічку: 

" Оль, привет. Брата моей подруги и еще нескольких студентов, которые возвращались с майдана на Нижнем Валу пропали. Остановилось несколько машин , разных марок, ребят, в камуфляже и берцах скрутили и запихнули в машины. По студентам видно было, что они с майдана ночного идут. Одному удалось увернуться и сбежать. У тех телефоны не отвечают. Кому звонить, где искать? Она спрашивала организаторов авто майдана телефоны или кого-то еще. У тебя есть???"
ПЕРЕПОСТ!! ВИКРАДЕННЯ ЛЮДЕЙ!!
07:07

когда много,протестовать как-то легче...а ты попробуй попротестуй,когда тебя тут осталось полторы калеки!стань вчетвером и барабань до опупения,делая вид,что тебя тут много...а за кордоном-гранаты,фонтан и ничего не поменялось...утренний восторг!:))

06:49
менше тисячі людей...силовики на місці,але дискотеки,судячи з усього,слава Богу,сьогодні не буде...очевидно,мєнти зранку хочуть зняти картинку з "кладбіща погібших автобусів" на підтвердження екстремістських дій протестувальників для подальшої легалізації розгону...дорогие гестаповцы,после строителей с пулями в спинах,вы можете об эти автобусы хоть головой биться и не по-мо-жет!!!
05:44

Працівники міліції роздягли, обстріляли резиновими кулями та побили двох молодих чоловіків, які працювали будівельниками і відпочивали в одному з будинків на вулиці Грушевського.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде