13 липня 2000

Архів

Новини
18:27
У Бельгії хочуть бачити наших людей. Можливо за гратами
Слідчі органи Бельгії розглядають "декілька справ" стосовно високопосадових осіб України. Таку сенсаційну новину повідомив посол Бельгії в Україні Пьер Вазен, але не назвав при цьому, імен чиновників, що підозрюються в нечесних справах.
18:26
Конституційний суд проголошує абстрагування від політики?
Суддя Конституційного Суду Микола Козюбра, який був доповідачем зі справи депутатського законопроекту, заявив, що на рішення Конституційного Суду політичні заяви не впливають, а сам Суд цікавиться юридичною доцільністю законопроектів, а не політичною.
18:23
Хитрий Конституційний Суд
Конституційний Суд врешті-решт оголосив свій вердикт депутатському законопроекту про внесення змін до Конституції. І хоча на пташиній мові юриспруденції висновки Суду звучать загадково і дещо демократично, реально вони визнали депутатський законопроект невідповідним Конституції, а отже, в парламенті він розглядатися не буде. Хоча має перспективу розвитку.
18:17
Президент переміг. Коментарі
Загалом, як передає кореспондент УП, настрій депутатів у четвер кардинально відрізнявся від того, який був у день обговорення президентського проекту. Тоді навіть члени більшості мали сумніви у тому, що набереться 226 голосів, а прогноз на осінь був дуже песимістичним. А після голосування, навіть від противників проекту, можна було почути, що 300 голосів на наступній сесії не є проблемою. Багато-хто з депутатів, які голосували "за" не приховував своїх негативних емоцій, усім своїм виглядом демонструючи, що
18:16
Президент переміг
Президентський закон зі змін до Конституції набрав навіть не 226, а 251 голос "за". Цьому, як стало відомо УП, передувала активна обробка лідерів фракцій і окремих впливових депутатів. Власне, перед кожним із них було поставлене питання: або ви голосуєте за президентський закон, або ми з вами розберемося. Цікаво також, що голосування з цього питання почалося раніше, ніж формальне оголошення рішення КС з альтернативного депутатського законопроекту.