19 лютого. ОНЛАЙН

Середа, 19 лютого 2014, 09:07

ПРО ВСІ ПОДІЇ ВІЙНИ НА ВУЛИЦЯХ КИЄВА 18 ЛЮТОГО ЧИТАЙТЕ ТУТ

Протестувальники штурмують управління МВС та ОДА в регіонах України.

В Ужгороді, Луцьку, Вінниці, Сумах, Хмельницькому, Полтаві проходять масові акції протесту, протестувальники захоплюють держбудівлі.

Сортувати
09:13

На Майдані у Києві стримують своїх же. Близько 9 ранку в гучномовець кричать: "Не стріляємо в спини своїм і не кидаємо нічого… Хлопці, уважно, у чорному диму нічого не видно, там наші хлопці, не кидайте нічого за барикади".

"Далі Жовтневого палацу ні в якому разі не йти. Закріпляємося на позиціях", - закликають також, поширюючи інформацію "сотників".  

Крім того, кличуть медиків на сцену та до пам’ятника захисникам Києва.

Полонених закликають не бити, а вести на Хрещатик.

"Полонених не б’ємо. Зберігаємо спокій. Медичний працівників до полонених. Зробіть коридор для полонених", - кричать у гучномовець.   

"Швидку допомогу до КМДА... і до Будинку профспілок. На Інститутську потрібні медики...", - просять також. 

08:43

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

Кілька тисяч "тітушків", які рухаються колоною у напрямку до центру, помічені на Залізничному шосе та вул.Кіквідзе 
 
 
08:31

Міністерство охорони здоров'я: станом на 6:00 20 лютого з початку сутичок померло 28 осіб.

08:17

 ЄвроМайдан – EuroMaydan 

Сьогодні офіційний день жалоби за загиблими. Указ про це підписала та сама людина, яка відповідальна за їхню смерть. Попри всю скорботу за загиблими ми не можемо повірити, що це останні жертви, доки янукович лишається при владі. 

Не забудемо. Не простимо. Найкраще ми вшануємо пам'ять загиблих своєю перемогою.
08:09

Австрія підтримує адресні санкції Євросоюзу проти українського керівництва, відповідального за насильство в Києві.

08:00
Листівка для сусідів про створення чергування території біля будинку. Друкуйте, поширюйте, об'єднуйтесь.
 
07:52

Майдан розпочав новий день з підкріпленням. Наразі в центрі Києва ситуація більш-менш стабільна.

07:49

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

‪#‎ЄвроМайдан‬ Підходьте о 10:00 до будівлі КП "Київський метрополітен"!
Кияни пікетуватимуть це підприємтсво з вимогою поновити роботу столичного метро. Офіс "Київського метрополітену" праворуч від входу до метро "Політехнічний інститут".
07:16

Кожара розповів про плани Януковича та "мирний Беркут": влада виконала майже всі вимоги протестувальників та  готова обговорювати з опозицією створення спільного уряду і проведення конституційної реформи. 

"Протягом останніх трьох тижнів поліція насправді вела себе спокійно, не відповідала на грубі дії представників радикальних угруповань, яких дуже багато зараз в Києві", - заявив Кожара.

06:52

У Хмельницькому 9 пожежних машин гасять палаючу будівлю Служби безпеки України.  З приміщення евакуйовано 40 співробітників СБУ, повідомляє 5 канал.

Ексалація конфлікту в Хмельницькому сталася після того, як силовики відкрили вогонь по активістах, що намагалися перелізти огорожу аби потрапити до внутрішнього двору управління СБУ. 23-річний юнак загинув на місці. Куля влучила йому в голову. Ще один 17-річний хлопець тяжко поранений.

У відповідь на такі дії силовиків, мітингувальники ще більш активізувалися і підпалили приміщення Служби безпеки

06:06

Затриманий та засуджений до 2 місяців тримання під вартою львів'янин Євген Шульга розповідає, як його били "правоохоронці" до втрати свідомості, а потім непритимного роздягали.

06:04

У Харкові Червонозаводський райсуд заарештував на 15 діб шістьох затриманих активістів під час зіткнень з "Беркутом" і "тітушками" біля Академії внутрішніх військ МВС.

05:43

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

‪#‎ЄвроМайдан‬ 4.48. 5 затриманим активістам у Харкові дали по 15 діб адмінарешту за ст.185 КУАП - злісна непокора співробітникам міліції. Харківські активісти будуть подавати апеляцію.

05:35

Більше тисячі мітингарів штурмували будівлю УМВС у Житомирі. Спочатку активісти вимагали, аби силовики перейшли на бік людей, повідомляє 5 канал. Потому активісти підпалили двері, розбили шибки і почали кидати у приміщення коктейлі Молотова. 

05:01

ЄвроМайдан – EuroMaydan

‪#‎ЄвроМайдан‬ 04.42. Силовики, розташовані праворуч від Стели Незалежності, якщо дивитися на неї, почали стріляти. Наш кореспондент каже, що бачить спалахи від рушниць.

05:00


 Myroslava Gongadze 

Мій колега Юрій Саєвич в лікарні після побиття Беркутом. Юрій багаторічний ведучий Вікно в Америку і перекладач багатьох американських президентів.
Саме Юрій перекладав в прямому ефірі дебати Ющенка і Януковича в далекому 2004 для американського телебачення в прямому ефірі. Юра тримайся. Ти наш герой.
04:03

США вводять візові санкції щодо близько 20 українських чиновників, яких вважають винними в застосуванні насильства.

03:37

Кількасот протестувальників заблокували з українського боку три пункти пропуску на кордоні з Польщею. На дорогах - барикади та палаючі шини, повідомляє 5 канал

Таким чином мітингарі - висловлюють свій протест проти насильства в Україні. Автомобільний рух між країнами - майже припинився. На КПП - утворилися черги з кількох десятків вантажівок. Поки що відкриті два пункти пропуску - Шигені та Рава-Руська. Міністерство доходів та зборів  закликало протестувальників припинити блокаду та знайти ніші способи демонстрації своєї громадянської позиції.

03:30

На Майдані відбувається ротація силовиків http://bit.ly/1oTTPd9 

02:57

  Леся Оробець

Збираємо інформацію про загиблих. Наразі вдалось встановити таких осіб:

1. Зураб Хурція
2. Дворянець Антоніна
3. Корчак Андрій - Львівська обл. 
4. Веремій В'ячеслав - Київ
5. Дідич Сергій - Івано-Франківська обл.
6. Володимир Кіщук - Запорізька обл.
7. Сергій Шаповал - Київ
8. Ігор Сердюк - Полтавська обл. 
9. Наумов Володимир Григорович - Донецька обл.
10. Олександр Капінос - Тернопільська обл.
11. Плеханов Олександр Вікторович
12. Кульчицький Володимир Станіславович - Київ
13. Брезденюк Валерій - Вінницька обл.
14. Черненко Андрій
15. Пасхалін Юрій Олександрович 
16. Васильцов Віталій Валерійович

Загиблі правоохоронці:
1. Власенко Дмитро Олександрович
2. Гончаров Віталій Іванович
3. Іваненко Олексій Миколайович
4. Теплюк Іван Іванович
5. Третяк Максим Леонідович 

Якщо Ви знаєте ПІБ чи будь-яку інформацію про інших загиблих - повідомляйте сюди або в Євромайдан SOS. Якщо Ви на зв'язку із рідними когось із загиблих, будь ласка, передайте їм, щоб звертались до нас. 

02:40

02:13

 Євромайдан SOS 

Тривожні новини з Хмельницького:  біля СБУ силовики (Альфа) зараз продовжують стріляти у громадян, що зібралися навколо будівлі. Загинуло ще два хлопці,одному з яких 18 років. Є щонайменше 7 постраждалих, частина з них перебуває в реанімації. Одному з постраждалих всього 16 років, у нього важка травма стегна, довелося поставити судинний протез замість однієї з артерій. Всі поранення вогнепальні.

СБУ зараз продовжує горіти, частина працівників залишаються всередині - інформація очевидців.

02:10

"Правий сектор" оголосив про проведення "акції примусу режимоохоронців до миру"

"Офіційно заявляю: "Правий сектор" не підписував жодних угод і ні з ким ні про що не домовлявся, тому наступ повсталого народу має тривати", - заявив Ярош.

01:50
Автомайдану стало відомо, що силовики готують провокації проти ДАІ і активістів. Спецгрупи, нібито майданівці, розстрілюватимуть пости ДАІ. 
01:31

У Борисполі активісти розтрощили автобуси з правоохоронцями. Автобуси рухалися в сторону столиці, але бориспільцям вдалося їх завернути назад. Всередині автівок знаходилися мелітопольські та кримські міліціонери у штатському.

01:25

На барикадах на Майдані Незалежності перемир'я фактично немає: продовжують палити гуму, інколи лунають вибухи петард та салютів, чути постріли.

Разом з тим ДАІ блокує проїзди до Майдану з вул.Володимирської, доїхати до Михайлівського собору також неможливо.  Біля столичного главку МВС  - блокпости з інспекторів ДАІ і автоматників.  Єдиний проїзд до Майдану - з боку Бесарабки.

01:02
Від дописувачів:
В КМДА и на Майдан в целом очень нужны теплые одеяла и матрацы. Только что оттуда: уставшие промокшие люди спят просто на ковре или на своей куртке, постеленной на пол. Везите все, что есть.
Очень многое сгорело в Профсоюзах или осталось в Укрдоме и Жовтневом и теперь нужно пополнять запасы. Спасибо!
00:39

 Дмитро Ярош 

Нарешті є трошки часу. 

1. Вічна Пам`ять і Слава Героям, які полягли за Україну!
2. Акція "Мирний наступ", на жаль, не була підготовлена Штабом національного спротиву належним чином. У зв`язку з цим ми, повстанці, понесли великі втрати. 
3. "Правий сектор" з честю виконав всі поставлені ШНС завдання. 
3. Режим внутрішньої окупації треба додавити. Наші побратими в областях теж перейшли у наступ. Це дозволяє нам в столиці раз і назавжди вирішити головні питання Національної революції. 
4. Чув, що пан Якименко оголосив про проведення "Антитерористичної операції". У зв`язку з цим, "Правий сектор" оголошує про проведення акції примусу режимоохоронців до миру.
5. Хтось там хоче зупинити народне повстання шляхом проголошення фальшивого перемир`я. Офіційно заявляю, "Правий сектор" не підписував жодних угод і ні з ким ні про що не домовлявся, тому наступ повсталого народу має тривати.
Слава Україні!
00:36

‪#‎Майдан‬ перемир'я заблокований багатьма блокпостами ДАІ. Так проїхати до Михайлівського собору неможливо. Біля главку стоїть блокпост з трьох інспекторів і двох автоматників. На запитання, чому неможна, відповідають: у зв'язку з подіями.
- Так на Майдані ж оголошено перемир'я, - кажу і витягую журналістське посвідчення.
- Перемир'я? - зі зневагою, побачивши 5 канал запитує даішник. У меня вчеря трех человек убили. Проехать нельзя. Вопросы есть?
Також заблоковано усі вулички, що спускаються з Володимирської до Майдану. Я нарахував 8 блокпостів. На кожному мінімум два'автоматники. Єдиний проїзд до Майдану з боку Бесарабки
00:22

Євромайдан SOS

Прямо зараз в Києві.

МВС намагається перекрити прямий заїзд на Хрещатик біля ЦУМу. Зараз там стоять кілька машин ДАІ, вони розвертають всі машини, які прямуюють в центр.
Разом з тим, дорога на Хрещатик зі сторони Льва Толстого та в інших місцях відкрита.
Жодних підстав блокування дорожнього руху, окрім як виконання вказівок Захарченка, в даішників немає.
Нагадаємо, що в містах та на трасах повстанці продовжують розблоковувати дороги та очищати шляхи від людей в формі правоохоронців, які виконують незаконні вказівки та накази!
00:20

 Karpa Irena

Щоб проїхати до Михайлівського: ментів або тупо посилаємо на х** ( в них нема права ВЕСЬ транспорт розвернути), або кажемо "мені ТРЕБА" до континенталя, в аптеку цілодобову на Артема 10, ше кудись. Ніяких "а чи можна".

Ну і ясно, що не казати, що в собор. Перевірено.

00:13

 Марія Лебедєва

Заместитель руководителя медслужбы штаба национального сопротивления (то есть, штаб нацспротииву керует там) Андрей Гук опроверг информацию о том. что были завезены какие-либо обгоревшие тела из профспилок в Михайловский.

По его инфо, за последние 2 дня обратились за помощью около 1500 человек. 241 человек госпитализировали6 развезли по больницам № 17, 18, БСМП, больнице на Красном Хуторе.

Гражданские медпункты скорой помощи находятся: Прорезная, 4; Городецкого, 4; Михайловский собор. Телефон горячей линии медслужбы Михайловского: 063 197 03 03; 063 236 84 78

00:05

Суди обрали для десятьох активістів Євромайдану у якості запобіжного заходу 2 місяці тримання під вартою.

00:03
Почти три часа, "убитых" в райотделе. Маша Малевская, мой друг и корреспондент СТБ, писала заявление о нападении, которое равнодушные люди равнодушно принимали.

А до этого я забрал её от академии ВВ, в шоковом состоянии.

А до этого она и Саша Бринза, оператор СТБ, шли к месту событий у Академии.

Не дошли. 

Их увидела мразь с дубинками в руках — немногим раньше эта мразь в количестве более ста штук была беспрепятственно пропущена беркутом внутрь оцепления.

Мразь погналась за ребятами. А навстречу ребятам бросился беркут. На помощь. Мрази на помощь, если вы подумали иначе.

Били вместе. 

Сашу били уже на земле, титушки и беркут.

Машу бил беркут. И ломал камеру, сначала в её руках, дубинками, потом на земле, ногами.

Сашу увезла неотложка (с трудом, беркут не отпускал, четверо держали на земле). Машу увез я. В райотдел, где начальником тот самый офицер, которому, при попытке помочь нашим ребятам, беркутовец отвесил: "Идинахуй, начальникрайотдела" и ударил Машу дубинкой. Демонстративно, ещё раз.

И ещё там, в райотделе, семеро задержанных. Нет, снова не титушек. Майдановцев. У двоих тоже разбиты головы, одного скорой не отдали.

23:52

 Ольга Богомолець 

Інформація для чергових роздумів і висновків - 

Червоний Хрест Канади запропонував нам надіслати літак з гуманітарною допомогою, одягом, ліками і медпунктом. Для розмитнення в аеропорту було потрібно щоб вантаж прийняв і передав на потреби Майдану Украінський Червоний Хрест. 

Останній відмовився....
23:42

Stop being who you were and become who you are (St Michael's cathedral, now an improvised hospital #Kiev #Maidan )

 
23:34

 Iryna Gerashchenko

Лікарні зараз забиті 18-ти річними" терористами" і " екстремістами"- студентами киівських вузів. Яких добивали і калічили гопники під прикриттям беркуту. В палатах біля ліжок цих дітей сидять іх молоді мами і папи. І я вам скажу, " екстремісько- терориські " династіі видно відразу : інтелігентні обличчя, навіть в такому страшному горі - почуття гідності і рівний хребет. Дай Бог всім хлопцям одужати і відбутися в незалежній і європейській Украіні. А батькам іх - подяку, що хороших дітей виростили. Світлих і гарних. Ці хлопці повинні мати перспективу в Украіні, а не перспективу протистояння.

23:28

 ЄвроМайдан – EuroMaydan 

#‎ЄвроМайдан‬ ‪#‎Полтава‬ Результати переговорів з керівництвом УМВС: міліція заходить до приміщення ОДА, декілька десятків протестувальників блокують будівлю ззовні — адміністрація перестає працювати.

Поодиноких активістів, які продовжують закликати до штурму намагаються заспокоїти та вивести подалі від барикад.

23:15

  ЄвроМайдан – EuroMaydan

23:07 У Львові біля будівельного супермаркету Герег збудували барикаду. Активісти обіцяють, що не вриватимуться у приміщення та нічого не руйнуватимуть – лише заблокують роботу об’єкту, який належить членам Партії регіонів.

23:00
Друзі, зробили "медкарту" Києва з цілодобовими аптеками в місті. 
 
22:52

ЯЦЕНЮК: ШТУРМУ МАЙДАНУ ПОКИ НЕ БУДЕ, ПЕРЕМИР’Я

22:46
Порошенко на @5channel: нам довелося посилити охорону 5 каналу після повідомлень про підготовку нападу
22:44

 Гоша Тихий

Только что Кличко, Тягнибок и Яценюк вышли с Банковой, дали нам интервью. Появилась надежда на коспромисс. Скоро появится их совместное с Януковичем заявление о прекращении активных действий на эту ночь. Говорили и о изменении Конституции. Президент стал сговорчивее. По их словам, они убедили, что штурм закончится новыми оргомными жертвами с обоих сторон.

22:42

Укрзалізниця припинила рух поїздів сполученням Львів-Київ на невизначений термін.

Про це повідомила начальник прес-служби Львівської залізниці Лілія Криницька в ефірі радіо "Львівська Хвиля".

"Щойно ми отримали телеграмму з Києва, що у зв’язку з розмивом колії на дільниці Тетерів-Коростень Південно-Західна залізниця (з центром у Києві) технічно не може приймати поїзди з західного напрямку", - заявила Криницька.

22:41


  Ira Tsilyk

Мій дуже хороший друг, супер-крутий хірург, один з тих лікарів, що всю попередню ніч оперували десятки людей в "Політравмах", сказав мені сьогодні, що без волонтерів вони б не вигребли (чуєте, волонтери? То вам адресовано)... Сама я вночі поруч з ними, на жаль, не була, але була весь день на лікарняній кухні і ніби прожила в цьому відділенні ціле маленьке життя, повне різних особливих вражень. Всі ці хлопці, переламані, спухлі, фіолетові від синців, вигаслі, які соромляться своїх катетерів і босих ніг, лежать навіть в коридорах, дивляться у стелю і ніяковіють, коли вмовляєш їх бодай щось поїсти...

Ці тітоньки, бабусі, дівчаточка, які несуть і несуть до лікарні нескінченним потоком домашню затишну зроблену з такою любов'ю - що аж пульсує! - їжу: всі ці бульйони з фрикадельками, борщі, голубці, пироги, перетерті дієтичні супчики, дбайливо загорнуті в рушники і газету, щоб же ж було неодмінно тепле!.. Ці мовчазні юні волонтерки, що старанно відмивають посеред коридорів каталки від крові...

Цей такий загублений і такий незворушний, водночас, москвич посеред двох вуйків (усі троє - побиті-зашиті), які люб'язно, але так незграбно намагаються підтримувати з ним розмову російською... Ці часом надміру скромні лікарі та афганці з ведмежою статурою і добрими очима, що соромляться нормально поїсти, ніби це все не для них також... Цей неймовірно гарний хлопець із заплющеними очима, голий під простинкою, якого провезли повз мене з реанімації...

Ці немайданівські жінки в палатах (а ми ж, зрештою, не лише наших годували - їжі було так багато! - з усіма перезнайомилися) зі слізьми на очах і молитвами за Майдан... Ця записка незнайомому адресату, вкладена якоюсь жіночкою до пакунку з пюре і котлетами: "Дорогий сину! Бажаю тобі швидкого одужання. Дякую тобі за твою хоробрість. Приємного тобі апетиту..."

Цей безкінечний сюрреалізм. Ця ніжність. Цей страх. Ця втома. Ця дорослість. Щодня ми стаємо старшими, набагато старшими за тих людей, якими ми були ще вчора... Тримаймося.

22:23

Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що від Європейського Союзу потрібно вимагати вже не санкцій, а суду проти Віктора Януковича в Гаазі.

Про це вона написала в листі, зачитаному сьогодні на Майдані, повідомляє УНІАН.

22:21

Чернігівська міліція пообіцяла мітингувальникам забрати місцевий Беркут з Києва.

22:01

Відеограф Громадського побував в будинку Профспілок, який палав цієї ночі. Будівля дуже пошкоджена. 

21:18

У Житомирі незадоволені владою захопили ОДА і підпалили управління міліції.

Управління міліції в Житомирській області
Управління міліції в Житомирській області
21:07

В Чернігові більше тисячі людей зібралося біля будівлі МВС - штурму наразі немає 

 
21:06
Что осталось от Дома профсоюзов после вчерашнего пожара? Фото Алексей Макульский
 
21:02
На минуточку, это ТОЛЬКО молоко!!!   Михайлівский Золотоверхий Собор.
 
20:54

Сотрудники правоохранительных органов на площади Независимости в Киеве

 
20:50

Янукович поручил ускорить переговоры по выходу из политического кризиса на Украине

 
20:46

Президент Віктор Янукович доручив робочій групі на чолі із главою адміністрації президента Андрієм Клюєвим прискорити організацію мирного політичного переговорного процесу для найшвидшого розв’язання кризи в Україні.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Згідно з інформацією, у робочу групу з урегулювання політичної кризи також входять в.о. міністра юстиції Олена Лукаш та перший заступник глави АПУ Андрій Портнов.

20:40

У Вінниці протестувальники штурмували обласне управління міліції

20:34
Сьогоднішній день на Майдані і в Михайлівському потрібно було знімати усім телеканалам світу. Абсолютна мобілізація усіх "радикалів", "терористів" і "екстремістів" з ліками, їжою, теплими речами. І стільки знайомих у центрі. Повторюю, сто тисячний раз - цих людей не перемогти!
Михайлівський собор. Не передати атмосфери жодними словами 
20:22

меж тем молотов готовят в промышленных масштабах.

 
20:14

20:10

Президент Віктор Янукович звільнив  генерал-полковника Володимира Заману з посади начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України.

Відповідний указ Янукович підписав у середу.

Крім того, він  призначив на цю посаду Юрія Іл'їна.

20:01

Ця нація непереможна! Kyiv protesters as they are. 

 Фото - Artem Zhosan
19:47

У Полтаві розгромили офіс Партії регіонів. Символіку спалили перед приміщенням.

 
19:38

Коридор "слави" для Луцької міліції під обласним управлінням

19:37

До Михайлівського собору у Києві медики принесли обгоріле тіло протестувальника. Як передає кореспондент Радіо Свобода, воно знаходилося у Будинку профспілок.

Тіло обгоріло до невпізнаваності, що навіть не можна визначити стать людини. За словами медиків, це не єдине обгоріле тіло, виявлене у Будинку профспілок. 

19:32

Сегодня возле метро "Золотые ворота" киевляне заметили народного депутата от ПР Олега Царева. 

Нардеп разговаривал по телефону. Возле него остановилась группа молодых людей (по виду не активисты Майдана, студенты) и начали кричать ему "Ганьба!", "Козел!" и другие ругательства. Их поддержали и другие люди, которые проходили мимо. Свидетелем этой сцены стал корреспондент LB.ua.

Царев спасся бегством, запрыгнув в ожидавший его автомобиль.

19:06
После погрома прошлой ночью на Майдане, все смешалось. Кухня, вода, поставки, ночлег, медпункт.. С утра сотни волонтеров пришли на Майдан. Спасибо киевляне! Эта цепочка была очень трогательным единением. Машина с водой не смогла подьехать близко – и эта цепочка длинной под сто метров –стала цепочкой единения. Каждое звено – гордость. Каждое звено – дух!
 
19:01

Сьогодні став свідком того, що на перетині вулиць Б.Хмельницького та Володимирської працівники державтоінспекції не пропускали автомобілі які рухаються в центр Києва.

В ситуацію втрутилися звичайні перехожі, які почали скандувати "ганьба" і таким чином змусили даїшників дати зелене світло автомобілістам.

Було видно, не дивлячись на те, що працівникам державтоінспекції видали автомати АК та їх охороняють озброєні міліціонери, даїшники не збираюся сваритися з мітингувальниками поряд з Майданом. Або мені просто попалися людяні та порядні люди.

Аналогічну ситуацію спостерігаючи сьогодні і на Львівській площі.

18:59

У Хмельницькому зростає напруга – в приміщення СБУ полетіли коктейлі молотова. Будівля зайнялася

18:57

 Anna Babinets

У Броварську центральну районну лікарню вночі привезли двох чоловіків з ознаками катувань. У одного з них взуттєвими нитками було зашито рот. Іншого беркутівці садовили на коробку з феєрверками. Про це розповів начмед лікарні Седлер Сергій Миколайович на зустрічі з волонтерами. Також він сказав, що ці двоє людей після наданої допомоги кудись пішли. Наразі їхня доля невідома, розповіла мені волонтерка з Броварів Оксана. Чоловік, якому зашили рот, з Вінницької області. У Броварському відділі міліції мені відповіли, що до них люди з такими ознаками не поступали і кинули слухавку.

18:37

До Михайлівського собору, який знаходиться на відстані пів кілометра від Майдану, сходяться протестувальники, там облаштували шпиталь.

Собор працює у звичному режимі - там можна поставити свічки і помолитися.

Водночас, у коридорах біля ікон лежать люди, яким вже надали допомогу.

18:31

Сердюк и Лисогор отказались принимать участие в спринте без траурных лент.

 
18:28

У Харкові розігнали активістів, які намагалися заблокувати виїзд курсантів внутрішніх військ до Києва.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, ультрас ФК Металіст та інші протестувальники спробували перекрити виїзд з частини.

Курсанти в повній амуніції зі щитами відтіснили людей від входу в академію, пустивши в хід пішли газові балончики і кийки. Ультрас дістали біти та каміння.

18:25

У Хмельницькому приблизно о 18:15 почався штурм управління СБУ у Хмельницькій області.

Про це повідомляє  УНІАН.

Протестувальники кидають "коктейлі Молотова" у вікна другого і третього поверхів приміщення.

Працівники СБУ з вищих поверхів намагаються їх потушити, однак це їм не вдається.

Також горить центральний вхід до приміщення.

Активісти запалили шини біля будівлі.

Наразі поки працівники СБУ, які перебувають в середині приміщення, не відповідають на дії мітингувальників.

18:23

Міністерство оборони заявляє про те, що військовослужбовці Збройних сил можуть взяти участь у здійсненні антитерористичних операцій в країні.

Про це йдеться в повідомленні відомства, розповсюдженому в середу ввечері.

18:20

У Хмельницькому приблизно о 18:15 почався штурм управління СБУ у Хмельницькій області.

Про це повідомляє  УНІАН.

Протестувальники кидають "коктейлі Молотова" у вікна другого і третього поверхів приміщення.

Працівники СБУ з вищих поверхів намагаються їх потушити, однак це їм не вдається.

Також горить центральний вхід до приміщення.

Активісти запалили шини біля будівлі.

Наразі поки працівники СБУ, які перебувають в середині приміщення, не відповідають на дії мітингувальників.

Трохи раніше у Хмельницькому керівництво обласної СБУ взяло на себе відповідальність за вогнепальні поранення, які було нанесено активістам вдень під час мітингу біля СБУ, повідомив депутат Хмельницької міськради ВО "Свобода" Олександр Симчишин, який був на переговорах у керівництва СБУ.

За його словами, у керівництві СБУ заявили, що готові оплатити лікування потерпілих людей.

18:18

В СБУ дали задню: антитерористичну операцію ще готують.

"Ми уточнюємо, що йдеться не про початок проведення антитерористичної спецоперації, а про підготовку до її проведення", - заявили у СБУ.

18:06

В Ужгороді протестувальники захопили Закарпатську ОДА.

17:54

Євромайданівці зайняли у Києві приміщення Головпоштамту, Державного комітету телебачення і радіомовлення, а також декілька кав’ярень на Хрещатику.

По це повідомляє журналіст "громадського ТБ" Дмитро Гнап, який перебуває в центрі столиці.

За його словами, будівлі зайнято мирно, нічого не потрощено, вікна не розбиті.

17:46

За минулу добу міліція затримала 77 учасників масових протестів, почато близько 40 кримінальних проваджень.

Про це сказано у офіційному повідомленні на сайті МВС.

17:29

Журналіст Андрій Дзіндзя прибирає з дороги машини ДАІ, які перекривають під'їзди до Майдану

17:25

Молодики в касках і з кийками влаштували побоїще під стінами Одеської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє "Думская".

Журналісти встигли забігти в будівлю банку, рятуючись від бандитів, які легко прорвали міліцейський кордон. Одному кореспонденту розбили камеру.
Всього від біт невідомих борців з Майданом постраждали 9 співробітників ЗМІ. У трьох знімальних груп пошкоджена техніка.

 

Серед постраждалих є також невідомі " евромайнданщік " і пастор Кірхи святого апостола Павла , заступник єпископа Німецької євангелічно -лютеранської Церкви України Андрій Гамбург .

Губернатор Одеської області Микола Скорик приніс вибачення постраждалим працівникам ЗМІ.

 

Джерела в правоохоронних органах стверджують, що нападники - активісти харківської організації "Оплот" і бійці однойменного бійцівського клубу.

17:20

У Харкові та Дніпропетровську протестувальники вийшли на Майдани. Людей багато. Технології ті ж: тітушкі за спинами міліції.

17:07

Вхід до м. Майдан Незалежності

Профсоюз досі тліє 
Вхід до м. Майдан Незалежності 
Збирають пісок в мішки і на барикади 
17:01

 Юрий Бутусов

Друзья, ни одна наша жертва не напрасна. Весь мир, и олигархи, и западные политики потрясены волей и самопожертвованием украинцев. Потрясена Россия - топы российских социальных сетей полны новостями из Украины. Олимпиада уже малоинтересна. Нам надо выстоять. Ситуация начинает меняться по-настоящему. Тот, кто сегодня не сделал все для победы, будет стыдиться самого себя. Сегодня мы делаем самое главное дело нашей жизни.

16:59

Новий штаб Майдану - Рада з питань телебачення і радіомовлення. Зараз будівля на Прорізній займають і облаштовують. Навколо кипить робота.

16:53
 
16:44

 Oksana Denysova 

гайцы перекрыли дорогу в сторону Майдану от Львовской площади
16:39
Майдан зараз. Люди підходять.
 
16:28

СБУ ПОЧИНАЄ АНТИТЕРОРИСТИЧНУ ОПЕРАЦІЮ. ЯНУКОВИЧ - В КУРСІ

До операції залучені СБУ, МВС, Міноборони, Прикордонна служба, та центральні і місцеві органи влади.

16:18

Влада Віктора Януковича має піти, бо тільки президент відповідає за убивства і терор проти мирних громадян.

Про це у відеозверненні до українців заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

16:07

 Kristina Berdinskikh

Майдан

 
 
15:51

Good example of logistical assistance. #Protesters prepare their weapons of choice

 
15:48

s_vakarchuk Svyatoslav Vakarchuk @s_vakarchuk

Закликаю всіх, хто називає себе владою, до негайних мирних переговорів!


Я вірю в те, що серед будь якого руху є радикали. 
Я вірю в те, що опозиція має свої аргументи- і теж бореться за владу.
І я вважаю помилкою вчорашнє активне загострення з боку протестувальників.

Але це аж ніяк не дає владі індульгенції на тактику "випаленої землі". 

Влада виглядає цинічною і безвідповідальною, коли закриваючись словами про незаконні дії мітингувальників, і великою мірою, спровокувавши ці дії- у відповідь трощить все на свому шляху. 
На Майдані зараз стоять тисячі людей- старенькі дідусі і бабусі, студенти, інтелігентні жінки в дорогих пальто, священики, люди різної віри і національності. Вони всі екстремісти? 
Судячи по всьому ці люди готові стояти до останнього. Бо їм важлива їхня гідність! Ви всіх їх хочете знищити?
Це ж ваш Народ- тисячі, мільйони людей по всій країні... 
Це все терористи? 
Пів- країни терористи? В кожній області України?
Ви називаєте радикалами людей, які хочуть справедливих судів та чесних чиновників?
Ви називаєте екстремістами людей які хочуть жити по заповідям ? 
Ви хочете стріляти в людей, яких зубожілих і деморалізованих, було доведено до відчаю?
Всі ви декларуєте християнські цінності. 
Вчиніть тоді по-християнськи, і зупиніть силу! 
Зрозумійте, зачистка Майдану нічого не вирішить. Будуть з'являтися нові Майдани. І це тільки погіршуватиме ситуацію в країні. 
Ви цього хочете? 

Переконаний, жодна влада не вартує людських життів. 

Ви кажете, що не вірите опозиції? 
Почніть негайні переговори з тими кому вірите! Такі люди взагалі є в вашій системі координат?

Громадські діячі, люди які не рвуться в політику, моральні авторитети з різних куточків 
України, служителі Церкви, впевнений, всі готові стати разом, щоб зупинити це безглузде і аморальне кровопролиття. 

Зробіть цей надважливий МИРНИЙ крок.

Доля країни в ваших руках і на вашій відповідальності.

15:46

В Ужгороді, Луцьку, Вінниці, Сумах. Хмельницькому та Полтаві проходять масові акції протесту, протестувальники захоплюють держбудівлі.

Як повідомляє Закарпаття онлайн, активісти увійшли в Закарпатську ОДА, виламавши двері і прорвавшись повз "барикади".

Міліціонери, що перебували в середині, були вимушені просто покинути приміщення.

У Луцьку мітингувальники штурмували обласне управління міліції. Як повідомляє ВолиньPost, міліція підповіла їм світлошумовими гранатами та травматичною зброєю.

Від коктейлів Молотова, які кидали демонстранти, у будівлі почалася пожежа. Протестувальники все-таки змогли виламати двері на увірватися на перший поверх.

Після переговорів протестувальники утворили коридор, через який випустили силовиків. У дворі управління виявилися бійці Беркуту, яких, за допомогою очільника Волинського УМВС Олександра Терещука вдалось роззброїти.

В центрі Вінниці близько 5 тис. протестуючих проти влади перекрили рух автотранспорту.

Учасники протесту закликають вінничан приєднуватися до них, скандуючи "Вінниця - вставай!", "Не будь байдужим - вбивають наших братів і сестер!".

У Чернівцях кілька тисяц мітингувальників заблокували ОДА.

Близько 500 з них прорвалися до кабінету голови Чернівецької ОДА і виштовхали його на вулицю. Михайла Папієва примушують на колінах покаятися перед українським народом і негайно подати у відставку. Міліція не втручається.

Фото "Молодий буховинець" 

До протестувальників вийшов голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру.

У Сумах мітингувальники спочатку пікетували прокуратуру, а потім підійшли до будівлі УМВС. Як повідомляють місцеві ЗМІ, між ними та міліцією зав'язалися сутички. Силовики застосовують травматичну зброю. 

 0542.ua

До будівля УМВС силовики підтягнули підкріплення, протистояння продовжується.

У Полтаві близько тисячі осіб безперервним рухом пішохідними переходами заблокували автодороги Жовтневу та Сінну поруч із Полтавською ОДА. Про це повідомляє інтернет-виданняПолтавщина.

Протестувальники вимагають від влади та міліції відкрити проїзд, щоб вільно доїхати до столиці, а також припинити стріляти у полтавців, які стоять на Майдані у Києві.

 Фото ВО Свобода

15:43

Євросоюз буде швидко реагувати на погіршення ситуації в Україні в тому числі через цільові санкції.

Про це заявив у середу лідер Європейської ради Герман ван Ромпей.

 
15:40

На Майдані Незалежності протестувальники у гучномовець закликають силовиків вимкнути водомет. Кажуть, що це буде першим кроком до порозуміння. Нагадують, що водомети за такої температури суперечать міжнародним конвенціям. Наголошують, що пожежі загашено. Це транслював Дмитро Гнап у прямий ефір "Громадського ТБ". 

15:30

Прекрасно. Лучше нормальные люди в масках, чем привычные бандиты и воры в мундирах прокуроров.

 
15:26

"Киевляне, надо шины, критически не хватает шин!" - кричить хлопець під ЦУМом. І додає неголосно: "Ато будем жариться сами" 
 
15:15

Was interviewed on BBC World TV on tragic and dramatic situation in Ukraine.

Інтерв'ю Карла Більдта BBC World TV щодо трагічних подіях в Україні 
15:13

 Олег Медуниця

Інформація наступна. Група "бійців" одягнена, як самооборона майдану сьогодні буде "працювати" в районі Богдана Хмельницького і Володимирській. Деякі будуть озброєні калашами і пістолетами. Пересуваються на фольксавагенах т5 білого і чорногого кольору та на Мерседес Спрінтерах. Завдання після початку штурму, який планується ввечері відрізати Майдан. Справа буде представлена як розправа самооборони з тими хто не захотів захищатися від беркуту на Майдані. Час початку штурму невідомий, але точно після 18.00. Вчорашнє вбивство журналіста "Вєстєй" їх справа. А ще для початку розстріляють пару постів ДАЇ. Один точно на розі Богдана Хмельницького і Володимирській. Це не тітушкі, а справжні наймані вбивці. Прошу поширення. Зараз обдумуємо нашу реакцію.

15:11

2,5 месяца #євромайдан'а Майдан стоял целым и даже чистым. А теперь - увы. Огонь, к тому же сковырнули всю брусчатку.

 
15:06

Голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв написав заяву на звільнення з посади на ім’я Президента України.

Заяву було написано просто на вулиці в оточенні людей, передає видання Молодий Буковинець.

Натомість Папієв взяв розписку за підписами активістів про те, що вони гарантують недопущення насильства в області та неперешкоджання роботі установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність краю.

 
15:05

Будинок профспілок досі горить вже майже добу... Ми не можемо загасити - немає води, а влада не хоче

 
15:04
Правий Сектор: "Барикади м. Стрий. Блокують проїзд беркуту на Київ через трасу Київ - Стрий - Чоп".  ... Перевіряють кожне авто на наявність тітушок, беркуту і т.і.
 
15:01
 
14:56

Йшли в Ашан із 600 грн, а дійшли із 1800. Люди прямо на ходу скидалися, без вагань! Всім дякую. Українці, ви прекрасні!

14:44

Руслана: Якщо Європа не введе санкції - я почну голодування

14:41

Говорив з жорстоко побитим нардепом Василем Пазиняком. Дізнавшись, що він депутат, його одного добивав 'Беркут' з криками 'Убей его!'

14:37

Эта бабушка принесла половину своей пенсии для пострадавших на #євромайдан 

 
14:32

Представництво ЄС в Україні у взаємодії з посольствами країн-членів ЄС, а також у тісному контакті з представниками громадянського суспільтсва України та неурядовими організаціями, які працюють у сфері захисту прав людини, відвідують місця утримання активістів, лікарні, а також місця, де поранені особи отримують медичну допомогу.
14:29

Хто казав, що в центрі Києва сморід ? Так ось і причина.

 
14:23

Автоматна черга з дверей СБУ у Хмельницькому.Одна смерть і двоє поранених.

 
14:20

Упродовж минулої ночі в Києві загорілося 18 автомобілів.

Про це повідомили у столичному управлінні Державної служби із надзвичайних ситуацій.

14:16

крупные заезды в город частично заблокированы (1 ряд едет), масса людей стоят на въезд. Вперед! Прорывайтесь! Вместе сила, страха нет!!!

14:07
 Halyna Tytysh
Біля лікарні на Харківській 121, тут зараз авозак привіз 3 хлопців у наручниках на обстеження, зараз ще 1 в в автозаку, інші якраз обстежують. Багато людей поряд, Кужель пояснює, що це конвой, бо люди кричать, сваряться
Ще перед цими 3 хлопцями зранку привезли десятьох теж на обстеження
 
13:58

 Святослав Цеголко

Як далі жити, коли на твоїх очах недалеко від сцени Майдану помирає людина, поранена зі зброї? Як далі жити, коли тіла загиблих перестають бути надзвичайною подією, а їхній лік вичисляється десятками? Невже мітингувальники самі себе перестріляли? Та ще й з 12 калібра зі свинцевими наконечниками? 

Як далі жити, коли нашу країну перетворюють на східноєвропейську Сирію і навіть не намагаються це відвернути? 

Цієї ночі мене вразила трапезна Михайлівського монастиря. Після'пожежі в Будинку профспілок десятки добровольців евакуювали туди медикаменти. Ще тиждень тому в цьому місці один мій товариш хрестив дитину іншого. Зараз там оперують поранених. Багатьох із них приймають саме в церквах. Ми їздили на Львівську площу, де налякані чотири хлопці і дві дівчини, боронячи церкву, підозрювали в кожному тітушку. Для чого ви їх знову вивели? 

Панове депутати, особливо від влади, ви гадаєте, що перечекаєте "війну" за кордоном? Ні. Не перечекаєте. Країни може більше не залишитися. Ви не підтримуєте дії влади? Спробуйте, як Рудьковський перейтися ‪#‎майдан‬ і переконати мітингувальників, що ви не регіонал. 

Панове опозиціонери, де ваш опозиційний уряд? Чи ви чекатимете, поки вб'ють усіх? Кидайте чвари. Які президенські вибори? Ви уявляєте, як вони відбуватимуться? Не конкуруйте, станьте нарешті лідерами. Відстоюйте людей.

Незважаючи на все, я переконаний, вихід є. Війна нікому не потрібна. Ані тим, хто вночі пішки ішов на Майдан, ані тому, проти кого вони боряться

 
 
13:42

Ужгород, Луцьк та Вінницю охопили протести.

13:41
 Юрій Благодир
Подав заяву на вихід з фракції "Партії регіонів". Нажаль з запізненням. Все на щось сподівався.
13:37

Світова преса відреагувала на події в Україні, і у середу, 19-го лютого, провідні видання різних країн вийшли із першими шпальтами, присвяченими Україні.

 
13:33

Команда українських лижниць – Марина Лісогор та Катерина Сердюк – не вийшли на старт півфіналу спринтерських змагань Олімпіади.

Як передало Громадське ТБ, так спортсменки висловили свою солідарність із протестувальниками в Україні.

Однак у Національному олімпійському комітеті завили, що команда не виступила через травму спортсменки, повідомляє УНІАН.

13:30

Янукович у вогні

 
13:27

На вулиці Грушевського, де вночі прибрали залишки барикад, вдень будують стіну з залізобетонних плит.

Так, станом на 13:13 там працює кран, який викладає блоки.

Залишається вузький проїзд для однієї машини.

 
13:23

 Serhiy Kvit

Про події в Україні

Кривавими діями 18-19 лютого режим Віктора Януковича поставив себе поза законом. Розв’язана війна злочинної влади проти українського народу, який обстоює свою гідність і права. Відтак закликаємо:

- співвітчизників – припинити братовбивство і кровопролиття;
- представників правоохоронних органів – не виконувати злочинних наказів і пам’ятати про присягу, яку вони давали народові України;
- українських офіцерів – згадати про честь і гідність та оборонити життя своїх співгромадян, захистити суверенітет України, вберегти українське суспільство від наступу диктатури; 
- академічну громаду вищих навчальних закладів – перервати навчальний процес до припинення кровопролиття.
Слава Україні!

Від Національного університету "Києво-Могилянська академія":
Сергій Квіт
В’ячеслав Брюховецький
Володимир Василенко
Людмила Дяченко
Володимир Моренець 
Василь Ожоган
Володимир Панченко
Лариса Човнюк
Наталя Шумкова
Тетяна Ярошенко

13:21

 Oleksandr Kravtsov

На червоному хуторі вивозять хлопців! Буде бійка! 
13:13

Студентський #Львів безстрококо страйкує

 
13:04

На Майдані Незалежності до обіду середи зібралися близько 5 тисяч людей.

Протестуючих від правоохоронців відокремлює невисокий палаючий півметровий вал з покришок, колод і дощок. Разом з тим, силовики намагаються поливати палаючий вал з брандспойта.

Пожежа в Будинку профспілок на 5 поверсі триває, періодично чути, як руйнується конструкції і падає розбите скло.

Мобільний зв'язок в центрі міста працює з перебоями.

Протестувальники з недобудованих будівель на Михайлівській площі та Будинку профспілок витягують матеріали для зміцнення барикад. Площа дуже сильно задимлена.

На території Михайлівського собору облаштовано пункт збору медзасобів. 

На площі перед собором знаходиться близько 300 осіб.

Разом з тим, в самому монастирі організовано нічліг для протестувальників, безліч медиків приймають доставлені ліки.

На території храму знаходиться до 100 людей з сотень оборони Майдану. До вул.Михайлівської вгору рух перекрито барикадою, лежать купи цегли та бруківки.

13:04

Наступ Берктут активізувался. Вони почали активніше кидати гранати. З лівого боку від сцени. Зі сцени Беркут закликають відійти.

Крім того, підібравшись дуже близько до мітингувальників, силовики знову включили шланг з водою і поливають їх.

12:58

ЄС ГОТУЄТЬСЯ ДО ЕКСТРЕНИХ САНКЦІЙ ЗА ЕСКАЛАЦІЮ НАСИЛЬСТВА В УКРАЇНІ

12:54

В інтернеті зявилося віде, датоване 18 годиною вівторка, зроблене на Костьольній вулиці.

Як зазначає автор відео, люди, які виходять з машини, при собі мають вогнепальну зброю.

З машини спереду вийшов чоловік з написом СБУ
З машини спереду вийшов чоловік з написом СБУ

А далі за ним вийшли кілька людей в чорному зі зброєю і жовтими стрічками на рукавах.

12:49

Михайлівський зараз теж з ліками. 
Двоє з дівчат-волонтерів приїхали сьогодні з Харкова 

12:48

Потяги зі Львова й Івано-Франківська, які прямували на Київ, затримали нібито для перевірок через інформацію про "замінування".

12:45

У Путіна заявляють, що він не давав порад, як розганяти Майдан

Президент Росії Володимир Путін справді мав пізно ввечері у вівторок розмову з Віктором Януковичем, але він не давав порад "як і що робити".

12:41

Росія звинувачує Захід у потуранні "коричневій" революції в Україні, де, на погляд росіян, намагаються захопити владу силою.  

"Російська сторона вимагає, щоб лідери "майдану" зупинили кровопролиття у своїй країні, негайно відновили діалог із законною владою без погроз і ультиматумів. Україна є для Росії дружньою братньою державою, стратегічним партнером, і ми вживемо весь наш вплив, щоб у цій країні запанували мир і спокій", - заявляє МЗС РФ.

12:38

Янукович після відмови домовлятись оголосив день жалоби за загиблими.

12:34

В Донецкой области люди вышли в поддержку Майдан

 
12:27

Відео вбивства журналіста "Вестей" В'ячеслава Веремія невідомими у масках

На відео видно, як Веремій лежить на підлозі, а навколо невідомі з бітами та зброєю його б'ють. У побитті журналіста брало участь щонайменше п'ятеро осіб. Судячи з їхнього одягу, це були "титушки".
Веремію вдалося вирватися з-під палиць невідомих, проте йому почали стріляти вслід і прострелили груди. Журналіст помер сьогодні вранці у київській лікарні.

12:21

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

‪#‎ЄвроМайдан‬ У ‪#‎Суми‬ розлючений натовп підійшов до місцевого офісу Партії регіонів, скандують "Не пробачимо!" намагаються прорватись всередину. Ментів, що охороняли вхід, просто розкидали.

12:17

СБУ відкрила справу про спробу захоплення держаної влади.

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

12:13

  Евгений Саранцов

Сегодня меня поразил случай который произошел на майдане / "экстремист" который нес шины на баракиду, случайно задев меня, обернулся и сказал "вибачте"! Человек с передовой! Я хочу сказать тебе, нет это вы нас "вибачте" за то что мы не стоим там, вибачте нас что мы наевшиеся коты, все что можем это болтать. Вибачте что так мало приносим еды и воды, вибачте что мы так мало подносим щитов и медикаментов. Выбачте нас что мы находясь в отдаленных уголках нашей страны, где нам не страшно ходить по улицам (Крым, Донецк) осуждаем Вас, Выбачте! Вибачте!

12:08

Голова Єврокомісії Баррозу закликав уряди країн ЄС запровадити цільові санкції проти відповідальних за кровопролиття в Україні.

11:58

Захарченко на собі відповідальності за кровопролиття не відчуває та покладає відповідальність за останні події в Києві на "безвідповідальних політиків".

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій на офіційному сайті міністерства.

МВС звітує про 350 госпіталізованих працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

74 з них отримали вогнепальні поранення. 9 правоохоронців загинули, заявляють в МВС.

Захарченко наголосив, що "працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ виконували свій обов’язок та віддали життя за встановлення миру і спокою в українському суспільстві".

11:56

 Halyna Tytysh

В 17-їй спокійно, ліки є, волонтери є, депутати є. Просять лише привезти постільну білизну(простині, наволочки), чисту хбшну білизну для чоловіків, спортивні штани. 

11:50
Шланг частично поливает людей, просят дождевики
Не могут они перестать со сцены повторять одно и то же...
Слышны только стуки молотов о брусчатку. Люди почти не говорят.
Музыка не играет. Делают объявления по поиску людей.

11:45

У Києво-Могилянській академії та Київському політехнічному інституті у середу відмінили заняття.

11:40

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

 На Майдані тривають сутички. З боку Інститутської запрацював водомет, чути вибухи гранат та постріли. Майданівці будують нові барикади. Потрібні покришки, їжа, дрова, пальне, тара.

11:31

Анатолій Гриценко

І знову Лебедєв: міністр оборони віддав наказ відправити до Києва на додаток до 25-тої окремої Дніпропетроської повітряно-десантної бригади ще й 79-й окремий аеромобільний полк (Миколаїв). Так само у повному бойовому спорядженні. Нагадаю, 28 січня Азаров віддав Міноборони розпорядження передати згадані бригаду і полк зі складу Збройних Сил - до Внутрішніх військ МВС. Розголос тої інформації у пресі призупинив процес передачі, тоді ще якось дбали хоча б про формальну законність. Тепер ці "дрібниці" владу вже не турбують - десантникам наказано виконувати поліцейські завдання під проводом Внутрішніх військ по факту. Думають, що правитимуть вічно?
11:16

Майдан Незалежності після нічних пожеж та штурмів

 
11:15

У #ЛЬВІВ'СЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ОГОЛОШЕНО СТРАЙК. НАВЧАННЯ ПРИПИНЕНО. Це офіційна заява ректорату. #євромайдан

11:08

Регіонал Олег Царьов заявляє, що у вівторок вночі команди на "зачистку" Майдану не надходило.

Про це він сказав в ефірі Першого телеканалу.

"Майдан би зачистили, якби була команда на зачистку Майдану. Команда на зачистку Майдану вчора не надходила", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, від кого таке рішення залежить, Царьов відповів:

"Від однієї людини – президента України".

Подробиці читайте тут

11:03

Львівська Народна рада взяла на себе усе керування областю

Львівська Народна рада взяла на себе всю відповідальність за долю області і підпорядкувала собі всі виконавчі органи.

Про це йдеться у відозві, опублікованій на сайті облради.

"Виконуючи волю громади Львівщини, виконавчий комітет Львівської обласної ради - Народна Рада бере на себе всю повноту відповідальності за долю краю та громадян", - йдеться у відозві.

10:59

Виконувач обов’язків прем’єр-міністра Сергій Арбузов звинуватив "радикально налаштовані сили" у кривавому розвитку подій і спробі захоплення влади.

Він рекомендує компаніям, розташованим у центрі Києва, дозволити жінкам "не відвідувати роботу деякий час", доки ситуація не нормалізується.

Представників влади закликав максимально сприяти працівникам ЗМІ і навіть самим виїжджати на розмови з журналістами, аби не наражати останніх на небезпеку. 

10:56

Майдан просить приносити їжу та паливо і здавати кров для постраждалих

10:48

Начальник УМВС в Івано-Франківській області Василь Фелик написав рапорт про відставку.

10:44

У МОЗ підтверджують загибель 25 людей

Померло 25 осіб: вісім з них – після госпіталізації в міські заклади охорони здоров’я (в тому числі журналіст газети "Вести"), чотири в госпіталі МВС, 13 загиблих було доставлено до Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи.

10:13

Київська Свобода

Станом на 10 годину Ранку на Майдані незалежності у беркутівців "перекур"

 
 

09:56

Анатолій Гриценко

Армія з народом, усі питали й напружено чекали? Дочекалися. Міністр оборони Лебедєв щойно віддав наказ відправити до Києва 25-ту окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду. Негайно! Чисельністю 500 осіб, у повному бойовому спорядженні. Захищати кого? Від кого? Риторичні питання, для такої армії і з таким офіцерством...
09:50

У регіонах підпалили офіси "Удару" і "Свободи"

09:44

Такими патронами в ночи титушки вели стрельбу у Михайловского собора. Совсем не резиновые пули

 

09:29

Time for a nap. After the clashes riot police sleep on the streets around Independence Square

 
09:08

 
08:43

Громадський сектор Євромайдану

Інформація Олега Хаврука станом на ранок

Ситуація на вулицях в центрі Києва:

1. В радіусі 2КМ навколо Майдан стоять ДАІ, в більшості по 3 і більше машини., дороги наразі НЕ перекриті.
2. Навіть на маленьких вуличках чергують ДАІ з автоматами, оглядають салон та багажник на предмет зброї.
3. Найбільше ДАІ - 7 машин - на Львівській площі, стоять також на б-рі Дружби Народів, на мосту з Московської площі в бік Лесі Українки, є машина на Гончара, Лесі Українки, біля ЦВК, перехрестя Володимирської та Тараса Шевченка.
4. Пости, які бачив, наніс в Yandex Navigator, можна побачити увімкнувши на смарті. Пропоную всім оновлювати інформацію, щоб люди знали.

08:00

ФОТОРЕПОРТАЖ О НОЧИ НА МАЙДАНЕ СМОТРИТЕ ЗДЕСЬ

 

О СОБЫТИЯХ 18-19 ФЕВРАЛЯ ЧИТАЙТЕ ЗДЕСЬ

07:18

 Anastasiia Bereza

Майдану дісталися перші два автобуси зі Львову. На Хрещатику їх зустріли аваціями. Ще раніше вночі до Києва прибули декілька мікроавтобусів зі Львова. За їхніми словами до столиці збираються ще багато львів'ян.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді