МЗС Росії: В Україні "коричнева" революція, ми застосуємо весь вплив

Середа, 19 лютого 2014, 11:25

Росія звинувачує Захід у потуранні "коричневій" революції в Україні й заявляє, що пустить у хід увесь свій "вплив", щоб в Україні запанував мир.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Російської Федерації, оприлюдненій 19 лютого.

"У Києві й низці інших міст України в цю ніч у результаті злочинної діяльності радикальних сил від опозиції пролилася кров. Є загиблі й поранені як серед цивільного населення, так і серед правоохоронних сил, які відстоюють законні інтереси держави з забезпечення правопорядку", - заявляє МЗС РФ.

"У західних областях України справа дійшла до захоплення будинків органів міліції, прокуратури, військових частин. Молодчики, безчинствуючи, знущаються з міліціонерів, військовослужбовців, десятки яких отримали травми. По суті, йдеться про спробу силового захоплення влади", - запевняють у Росії.

Обурення в російських дипломатів викликає "відсутність реакції на дії радикалів із боку лідерів опозиції, які, прикриваючись демагогічними гаслами про прихильність демократії і європейські цінності, потурають "коричневій" революції.

"Не бачимо ми й виразної реакції європейських політиків і структур, які відмовляються визнати, що вся відповідальність за дії радикальних сил на Україні лежить на опозиції", - заявляє МЗС РФ.

"Російська сторона вимагає, щоб лідери "майдану" зупинили кровопролиття у своїй країні, негайно відновили діалог із законною владою без погроз і ультиматумів", - говориться в заяві.

"Україна є для Росії дружньою братньою державою, стратегічним партнером, і ми вживемо весь наш вплив, щоб у цій країні запанували мир і спокій", - попереджає МЗС РФ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News