Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер народ знатиме все про своїх обранців

Понеділок, 4 вересня 2000, 21:43
Сьогодні, коли більшість у парламенті набирає силу, а нова парламентська кампанія ось-ось розпочнеться, українці отримають можливість бути в курсі всіх подій, що відбуваються у законодавчому органі. Традиційна трансляція сесії по радіо і парламентські програми на телебаченні були фактично заборонені, коли виявилося, що у Верховній Раді засідають більше десяти претендентів на президентське крісло, з них двоє найсерйозніших - Олександр Мороз і Петро Симоненко.

Тепер все змінилося. Глава комітету з питань свободи слова і інформації, СДПУ(о)-шник Олександр Зінченко повідомив деякі подробиці постанови, що готується, про освітлення роботи Верховної Ради ЗМІ.

Нині, якщо депутати затвердять це рішення, щодня о 20.30 на каналі УТ-1 транслюватиметься щоденник Верховної Ради, який в обов'язковому порядку повторюватиметься наступного дня каналами УТ-1 і УТ-2. У прямому ефірі пропонується транслювати засідання парламенту за участі президента, прем'єр-міністра, а також дні уряду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Щодня на Першому каналі радіо о 12.30 і 17.30 можна буде послухати інформаційні щоденники про роботу парламенту з пленарних засідань тривалістю до 30 хвилин.

І це ще не все. Щоп'ятниці на Першому каналі радіо депутатам від різних фракцій нададуть можливість протягом 45-хвилин подискутувати у прямому ефірі про роботу парламенту. Крім цього, повідомив депутат, зараз ведуться переговори з кількома українськими FM-станціями щодо трансляції в цьому діапазоні коротких блоків парламентських новин тривалістю 2-3 хвилини.

Більш того, Верховна Рада, нарешті, домовилася з телеканалом "СТБ" про трансляцію щосуботи підсумкової тематичної програми про роботу парламенту. І от цікаво, нікого це не дратує. Згадується, що подібний намір СТБ транслювати сесійні засідання напередодні президентських виборів викликали глухий опір влади, що в кінці-кінців призвело до тиску податківців на канал, а потім і до зміни керівництва СТБ.

Цей законопроект депутати розглянуть першого ж дня роботи - у вівторок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...