Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Три транші МВФ безпідставно отримані Україною, заявляє МВФ

Четвер, 7 вересня 2000, 20:05
Рада директорів Міжнародного валютного фонду офіційно визнала, що Україна неправомірно отримала три транші по програмі EFF, надавши фонду неправдиву інформацію про розміри своїх валютних резервів.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, спираючись на прес-реліз Фонду, де викладена заява першого заступника директора-розпорядника МВФ Стенлі Фішера, головуючого на засіданні Ради директорів з українського питання.

"Як було відмічено в звіті, підготовленому співробітниками МВФ, встановлено, що Україна порушила свої зобов'язання в рамках Статті VII, розділу 5 Статей Договору МВФ надавати Фонду точну інформацію. У доповнення, Директори встановили, що Україна два рази неправомірно отримала виплати по кредитах, на які вона б не мала права, якби не завищила рівень своїх чистих міжнародних резервів. Ці дві купівлі валюти, кожна об'ємом SDR36,27 млн., були здійснені 29 грудня 1997 року і 2 лютого 1998 року. Директори зазначили, що ще одна купівля валюти об'ємом SDR72,5, яка була здійснена 1 грудня 1997 року, також була б визнана неправомірною, якби не дія дворічної долі давності, у відповідність з Директивними принципами у разах некоректного інформування.
У світлі серйозних і повторних випадків некоректної звітності, Директори звернулися до української влади з проханням провести значні виправні дії", - говориться в пресі-релизе Фонду.

У зв'язку з цим, відмічається в пресі-релізі, Директори схвалили факт прийняття українськими органами влади зобов'язання вживати заходів по запобіганню повторному виникненню таких проблем, про що відмічалося в листі до Директора-розпорядника МВФ, отриманого ним 29 серпня. "У цьому листі, зокрема, українські органи влади визнають виведення МВФ і беруть на себе зобов'язання дотримуватися заходів, які вже були прийняті, щоб забезпечувати точну звітність в майбутньому", - підкреслюється в пресі-релізі.

У документі нагадується, що дані висновки Фонд зробив на основі звітів, про проведення трьох етапів аудиту використання валютних резервів НБУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...