Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

PR із мильних бульбашок

Вівторок, 5 грудня 2000, 13:09
Мистецтво створення інформаційного приводу на рівному місці демонструє Сергій Тигипко, який повертається до активної політики. Глибоке розуміння волі народу, висловленої на квітневому референдумі, змусило лідера партії "Трудова Україна" зняти з себе депутатську недоторканість.

Тигипко вже подав відповідну заяву на ім'я Плюща, передає Інтерфакс-Україна. Цей крок зроблений, "враховуючи результати всеукраїнського референдуму і поважаючи волевиявлення громадян, з метою рівності і відповідальності перед законом". Передчуваючи усмішку на вустах захопленого електорату і щоб розвіяти підозри в елементарній пропаганді, лідер "Трудової України" додав: "Для мене важливо підштовхнути процеси імплементації референдуму. Я політик і це моя позиція". Показавши приклад депутатському корпусу, Тигипко обіцяє скоординувати депутатську групу "Трудова Україна" на агітацію за реалізацію рішень всеукраїнського референдуму.

Крім бажання дихати тим же повітрям, що і прості люди, скласти недоторканість депутата примусив переляк. Тигипка "лякає перспектива майбутнього парламенту". "Якщо за депутатську недоторканість, а це вже видно, почнуть ховатися люди, які мають гроші, і які дійсно повинні відповідати перед законом - який парламент ми отримаємо?" Щоправда, після цієї репліки залишається одне питання – на думку Тигипка за значками хтось і зараз все ще ховається? Або ж ховалися раніше, а нині ці добродії вже "сидять" – в Сан-Францисько, Гановері та Києві?

Тигипко не перший депутат, який виступив з ініціативою про складання недоторканості. До нього про таке ж бажання висоловлювали Єрмак і Омельченко. Але насправді парламент може і не виконати волю Тигипка. Тому що механізмів складання недоторканості немає. Крім, звичайно, механізму відмови взагалі від депутатського мандату, а тоді недоторканість пропадає сама собою. Але це вже зовсім інший PR. За зразком Березовського, після цього треба ставати політемігрантом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування