Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захід обіцяє докопатися до істини, а Головатий емігрувати

Четвер, 11 січня 2001, 13:53
Рада Європи пообіцяла допомогти в проведенні незалежної експертизи аудіокомпромата. І "якщо виявиться, що ці плівки - реальність, ми будемо мати Уотергейт в Україні", - упевнений доповідач Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен.

Члени моніторингового комітету ПАРЄ пообіцяли сприяти в експертизі записів у відповідь на звернення комісії Лавриновича. Рада Європи має намір знайти установу, яка зможе зробити експертизу, але оригінальної плівки, передає Інтерфакс-Україна із зустрічі делегації Парламентської Асамблеї з журналістами у Верховної Раді.

А секретар цієї комісії, якщо вірити агентствам, заявив про свій намір залишити Україну найближчим часом. "Я не можу більше жити в цій країні, у мене терпіння скінчилося", - заявив Головатий. Як виходить із слів Головатого, останньої краплею для опозиційного депутата стали факти тиску на слідство, а також необ'єктивне відображення скандалу в ЗМІ. Якщо він доведе до кінця свою обіцянку, то стане першим політичним емігрантом незалежної України.

Однак, як вдалося з'ясувати УП в самого пана Головатого, він тільки не виключає можливості політичної еміграції, якщо в Україні і надалі буде продовжуватись така "вакханалія, що нормальній людині жити неможливо".

Між тим, пані Северінсен, яка входить до складу делегації ПАРЄ в Україні з вивчення ситуації зі свободою слова, Рада Європи переймається ситуацією, що склалася навколо справи Гонгадзе, а також проблемами свободи слова в Україна. Розслідування справи зниклого журналіста Георгія Гонгадзе зайняло "неприродно багато часу", вважає делегатка. А проблема свободи слова взагалі виходить в Україні на перше місце.

За словами Северінсен, моніторинговий комітет підготує і зробить доповідь для Кабінету міністрів Ради Європи і ПАРЄ за підсумками візиту в Україну. Делегація також обіцяє "не випускати з уваги" це питання як мінімум до літа. Однак уже сам факт обговорення справи Гонгадзе в ЗМІ Северінсен вважає позитивним імпульсом, що дає "надію на краще майбутнє".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування