Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Неділя, 4 лютого 2001, 18:19
"Геть Кучму", "Пахана на нари", "Україна без Кучми", "Зона, вільна від Кучми", "Офіцери з народом", "Вбивцю Гонгадзе - до суду". Протягом дня неділі ці гасла, написані білою фарбою, красувалися на зеленому 2,5-метровому паркані, яким з обох боків було обнесено Майдан Незалежності. Графітті малювали антикучмісти під проводом депутатів, зокрема - Григорія Омельченка, Йосипа Вінського, Володимира Місюри, Валентини Семенюк. Міліція та громадяни в штатському, які спробували спершу проявити ініціативу, заспокоїлися і спостерігали за дійством мовчки, не пред'являючи претензій.

Ближче до вечора робочі почали зафарбовувати написи зеленою фарбою, з настанням темряви робота була закінчена. Біля огорожі стоїть кілька міліціонерів і міліцейський мікроавтобус. Свіжа фарба на фоні старої дозволяє прочитати написані вдень надписи.

За дійством спостерігали близько 500 осіб, які прийшли на анонсовану акцію "Графітті на Майдані", передає Інтерфакс-Україна, а також люди, що гуляли Хрещатиком. У неділі, згідно з встановленим порядком, на центральній вулиці міста був припинений дорожній рух.

За добу "Зона, вільна від Кучми", збільшилася на три намети. Зараз їх 15, і містечко дісталося тролейбусної зупинки на Хрещатику.

А колона антикучмістів з Житомирської області досягла кордону з Київською областю. 6 лютого о 7 годині ранку з боку Брест-Литовського шосе вони мають увійти до Києва.

Про перебіг акції "Україна без Кучми" напередодні можна прочитати тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування