Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Андрій Федур серйозно побоюється за своє життя

Четвер, 2 серпня 2001, 11:09
Адвокат Андрій Федур, який представляє інтереси матері вбитого журналіста Георгія Ґонґадзе, заявив, що серйозно побоюється за своє життя.

Про це Федур повідомив в інтерв’ю "Німецькій хвилі". За словами адвоката, генпрокуратура України й досі не відповіла на його запит про порушення справи проти її працівників, які нещодавно завдали йому тілесних ушкоджень.

Андрій Федур представляє інтереси громадян у кількох резонансних справах - народного депутата Агафонова, голови Печерського райсуду столиці Замковенка, а також Лесі Ґонґадзе у справі про вбивство її сина.

"Я боюся за своє життя й не виключаю можливості, що мене можуть ліквідувати", - наголосив адвокат. Федур додав, що вже й раніше отримував погрози на свою адресу, але тепер вони стали реальністю: "Мене побили працівники генеральної прокуратури України. В лікарні в мене було виявлено тілесні ушкодження. Мабуть, моя діяльність заважає комусь чинити протиправні діяння".

В середині липня адвокат Федур звернувся до Генерального прокурора України Михайла Потебенька з проханням порушити справу проти працівників генпрокуратури, а також надати йому передбачену законом у таких випадках охорону. Але ані охорони, ані відповіді на свою заяву він досі так і не одержав, хоча всі строки для них уже вийшли.

В такій ситуації мати вбитого опозиційного журналіста Леся Ґонґадзе звернулася до посла Сполучених Штатів Америки в Україні з проханням захистити її адвоката. Днями адвокат Федур подав у суд на президента України в справі судді Замковенка, якого президент України звільнив з посади своїм указом.

Німецька хвиля


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...