Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Запорізькі редактори вимагають єдиних і однакових тарифів для періодичних видань

Четвер, 2 серпня 2001, 14:56
Запорізькі редактори звинувачують Голову Національної спілки журналістів України Ігора Лубченка в лобіюванні старої системи дотацій періодичних видань через намагання захистити державні видання за рахунок недержавних та приватних.

Ці претензії редактори запорізьких газет "МИГ" і "Верже" Ю.Артеменко та В.Кузенко надіслали Лубченку у відкритому листі.

Причиною звернення стали зусилля НСЖУ, спрямовані на збереження пільг для деяких видань щодо тарифів "Укрпошти" на послуги з передплати і розповсюдження періодичних друкованих видань на 2002 рік.

"Незважаючи на те, що спілка пропонує дещо підвищити ці пільгові тарифи (газета "Урядовий кур’єр", 17 липня, 2001 р.), фактично Ви лобіюєте стару систему дотацій та намагаєтесь захистити одні видання (переважно державні) за рахунок інших (недержавних та приватних)", - йдеться у листі.

Обурила редакторів і самоправна діяльність голови НСЖУ, який не узгоджує дії Спілки журналістів з усіма членами спілки, тим самим вносячи розкол у їхні лави.

Крім припинення самоправної діяльності редактори у листі ставлять ряд вимог. Зокрема, це єдині та однакові тарифи на передплату і розповсюдження періодичних видань; їх розрахунок повинен спиратися на реальні витрати Укрпошти, Укрзалізниці та інших установ і підлягати перевірці Антимонопольного комітету; неприпустимість дискримінації прибуткових, успішних видань (адже саме вони платять податки і формують бюджет); неприпустимість дискримінації при розрахунку тарифів для видань через їх зміст; узгодження остаточних тарифів шляхом переговорів сторін господарчої угоди, тобто Укрпошти і представників видавців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...