Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма похвалив сам себе за критику парламенту

Понеділок, 8 жовтня 2001, 17:02
Леонід Кучма заявляє, що його критика роботи Верховної Ради зумовлена, передусім, необхідністю вплинути на депутатський корпус з метою прийняття актуальних для країни законодавчих актів.

"Моя критика Верховної Ради, може, не дуже коректна, але це - єдина можливість впливати на депутатський корпус", - заявив Кучма, виступаючи на 2-му з'їзді працівників освіти.

Він зазначив, що ця критика має основи, оскільки депутати досі не імплементували рішень всеукраїнського референдуму і не ухвалили важливих економічних законів. "Ми дійшли до межі, за якою витрачений ресурс багатьох законів", - сказав президент.

Зокрема, Кучма нагадав про необхідність ухвалення Податкового кодексу. Він зазначив, що після цього, зокрема, вчителі отримали "відразу б 15% надбавки до зарплати". "Якщо не ухвалити ці закони, економіка може цього не витримати", - цитує президента Інтерфакс-Україна.

Як раніше заявляв президент на семінарі для регіональних ЗМІ, якщо Податковий кодекс вдасться прийняти в цьому році, то буде можливість його задіяти з другого півріччя 2002 року. У іншому випадку до березня наступного року цей документ не буде прийнятий, і він зможе набрати чинності тільки з початку 2003 року.

Кучма також заявив, що вибори до Верховної Ради України відбудуться згідно з термінами, визначеними Конституцією, і будуть чесними, відкритими і прозорими. Президент підкреслив, що цим зумовлені і його зауваження до закону, відзначивши при цьому, що, на жаль, депутати ці зауваження "враховують порціями".

Кучма зазначив, що "Україні потрібен політично структурований і відповідальний парламент, який відображає настрій громадян".
Зі слів президента, необхідні зусилля для того, щоб вибори "не були направлені у русло антагонізму".

Однією з першочергових задач у контексті виборчої кампанії, переконаний Кучма, є розвиток партійної системи. "Неможливо побудувати державу без розвиненої партійної системи", - зазначив він.

Глава держави висловив думку, що на парламентських виборах 2002 року буде зміщення акцентів в порівнянні з попередніми виборами, які відбулися в 1998 році. Крім того, зі слів президента, у ході цієї передвиборчої кампанії будуть здійснюватися спроби впливу на вибори в Україні ззовні.

"Україна здатна власноручно творити і влаштовувати своє життя" - заявив у зв'язку з цим президент.

Також Кучма вкотре розкритикував управління сферою освіти. "Багато дірок у керівництві сфери освіти", але разом з тим, "не потрібно відправляти у відставку міністра, потрібно робити висновки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...