Баганець впевнений, що "таращанське тіло" належить Гонгадзе

Вівторок, 5 лютого 2002, 16:14
Заступник генерального прокурора України Олексій Баганець упевнений у тому, що "таращанське тіло" належить журналісту Георгію Гонгадзе.

"Я переконаний, що знайдене у Таращанському районі тіло, належить Гонгадзе" - заявив Баганець у вівторок на прес-конференції у Києві.

"Я як прокурор, що веде цю справу, думаю, як розкрити цей злочин, а всі інші питання додаткових експертиз, я думаю, більше стосуються політики", - заявив він.

Баганець нагадав, що генеральний прокурор України Михайло Потебенько вніс постанову про призначення додаткової генотипоскопічної експертизи "таращанського тіла".

Зі слів замгенпрокурора, представники генпрокуратури, згідно закону про судові експертизи мають право доручати проведення подібних експертиз тільки "нашим фахівцям і нашим експертам".

Разом з тим, відзначив він, українська експертна установа, у свою чергу, має право звернутися за допомогою до іноземних фахівців. Зі слів Баганця, генпрокуратура заявила, що не буде заперечувати, якщо головне бюро судово-медичної експертизи "підшукає компетентного фахівця з Німеччини" для участі у проведенні такої експертизи.

Крім того, Потебенько звернувся до міністра закордонних справ України Анатолія Зленка з проханням "через свої дипломатичні канали прозондувати грунт" у Німеччині з тим, щоб знайти "надійного фахівця" для участі в проведенні такої експертизи.

Слідство про вбивство Гонгадзе веде Генпрокуратура України. Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Прокуратура вважає, що знайдене пізніше під Києвом обезголовлене тіло належить журналісту. Опозиція в Україні звинувачує вищі посадові особи країни у причетності до зникнення журналіста.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування