Одним з фаворитів виборів-2002 Томенко вважає "Яблуко"

П'ятниця, 8 лютого 2002, 14:20
Далеко не всі партії ставлять перед собою завдання подолати 4-процентний бар'єр на виборах 2002 року. Про це заявив на прес-конференції у п'ятницю у Києві голова Інституту політики Микола Томенко.

Кандидат у депутати за списком "Нашої України" вважає, що "більшість партій, які будуть представлені у виборчому списку, мають своїм завданням відібрати голоси у фаворитів".

Томенко представив журналістам Виборчу карту-2002, де зазначено 10 головних фаворитів – Блок Наталії Вітренко, КПУ, СПУ, ПЗУ, "Яблуко", "Жінки за майбутнє", СДПУ(О), "ЗаєдУ!", БЮТ та "Наша Україна". Праворуч фаворитів Томенко розмістив партії, у яких з фаворитами перетинаються ідеологічні та електоральні поля.

У більшості випадків це так звані партії-двійники КПУ - КПУ(оновлена) та КПРС, "Жінки за майбутнє" – Жінки України, СДПУ(О) – СДПУ. На думку політолога, у ПЗУ спільні програми з блоком "Райдуга", у СПУ з "Всеукраїнською партією трудящих" та СелПУ, у "ЗаєдУ!" з ДемПУ та Демсоюзом, Тимошенко буде ділити "ідейний" електорат з блоком "Проти всіх". У "Яблука" електорат ні з ким не пересікається.

Ліворуч у виборчій таблиці Томенко розмістив партії, які будуть "відбирати" голоси у фаворитів. Так, зокрема проти партій лівого напрямку будуть працювати "ЗУБР", "Руський блок" та Національна партія вкладників та соціального захисту. Проти трійки ПЗУ, "Яблука" та ЖЗМ будуть працювати "Команда Озимого Покоління" та "Нова генерація України". Проти "ЗаєдУ!", БЮТ та "Нашої України" виступатимуть "Єдність", "Нова сила", "Християнський рух" та Всеукраїнське об'єднання християн.

Pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...