Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати шукатимуть ініціаторів прослуховування телефонних розмов Ющенка і Омельченка

Четвер, 7 березня 2002, 11:41
Верховна Рада України у четвер ухвалила рішення про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування обставин порушення конституційних прав людини на таємницю телефонних розмов лідера партії і голови виборчого блоку "Єдність" Олександра Омельченка і лідера виборчого блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

За це рішення проголосували 193, проти - 1 з 343, які брали участь в голосуванні.

Тимчасовій слідчій комісії пропонується вивчити обставини прослуховування телефонів і оприлюднення цієї розмови, а також перевірити факти і свідоцтва, які стосуються незаконних дій, які спричинили соціально-політичне напруження.

Комісія повинна також проаналізувати діяльність Служби безпеки України, МВС і Генеральної прокуратури на предмет профілактики уникнення подібних фактів. Цим відомствам пропонується надати у розпорядження комісії інформацію, що стосується стану розслідування справи за фактом прослуховування телефонних розмов, а також взяти участь в її роботі.

Про результати роботи комісії необхідно доповісти Верховній Раді України до закінчення 9-ї сесії парламенту.

До складу комісії увійшли 8 народних депутатів з фракцій "Єдність", "Батьківщина", Народно-демократичної партії, Народного Руху України, "Демсоюз", "Солідарність", Українського Народного Руху, "Яблуко".

Очолить комісію народний депутат Олег Литвак.

Як повідомлялося, 9 січня цього року в ЗМІ були поширені фрагменти аудіозаписів телефонної розмови Омельченка та Ющенка, де обговорюється план відставки Віктора Медведчука з посади першого віце-спікера парламенту. Київська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці телефонних розмов за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 163 Карного кодексу, враховуючи порушення таємниці телефонних розмов стосовно громадських діячів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування