Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин крав не тільки статті, але й овочі з колгоспу

Четвер, 7 березня 2002, 19:44
Після скандальних відвідин президентом України Сибіру, де український "гарант" в чергове зганьбив країну, глава адміністрації президента Володимир Литвин продовжив традицію свого шефа - тобто виставив себе на посміховище вже в котре після гучного скандалу зі статтею про громадянське суспільство.

Блок "За Єду" влаштував для своїх виборців фестиваль "Зоряні Карпати" на спортивній базі Тисовець 2 березня 2002 року. На це видовище мешканців невеличкого райцентру безкоштовно привозили маршрутками до турбази, де і відбувалася акція та спортивне шоу. Але перед початком фестивалю лідер блоку "За Єду" зустрівся зі Сколівчанами.

Володимир Михайлович говорив про всім зрозумілі речі - низьку заробітню платню, важкі умови, низьку народжуваність. Не зміг він не пригадати і власного минулого, коли вони з батьком (сім'я була багатодітна) ходили в колгосп красти. Почервонівши, він знервовано сказав: "Нас держава заставляла тоді красти, бо не було як вижити".

Не втримався пан Литвин, щоб не згадати свої зустрічі з виборцями. Він обіцяв, що зарплата зросте для працівників бюджетних установ на 10-15 %. Все йшло по маслу, аж доки не пішли запитання із зали. Спочатку щирі, наївно-сентиментальні, але тут до його рук потрапила записка із такими запитаннями:

1) У "Дзеркалі тижня" ваш блок опублікував заяву про те, що ви підтримуєте політику чинного президента, та домагатиметесь підсилення його повноважень, якщо прийдете до влади. Чи не маєте ви на меті створити президентську республіку, що може стати першим кроком до повторення білоруського варіанту?

2) У газеті "Українська правда" за минулий тиждень була опублікована інформація про те, що студентів примушували агітувати "За Єду". Як ви це прокоментуєте (запитання про свободу слова в Україні).

3) Розкажіть про касетний скандал та звинувачення у плагіаті статті про громадянське суспільство.

4) Чи доцільно влаштувати спортивне видовище, коли українська збірна провалилася на зимовій олімпіаді?

Литвин закликав зал зберігати спокій, хоча здається, що спокій знадобився йому самому. Він нервував, заїкався. Розійшовся у своїх похвалах президенту, мовляв, що коли президент і сварить службовця, то потім ще більше переживає, ніж сам той службовець. Звісно подібна реакція викликала лише усмішки, мовляв, знаємо ми, як президент лається.

Коли ж Литвин читав друге запитання, здивувався і вигукнув: "O, Інтернет! А Ви Оресте Івановичу (Фурдичко, кандидат у депутати від "За єдину Україну!" - УП) казали, що у районі комп'ютеризація пройшла на незначному рівні. Мабуть автор цієї записки заробляє більше, ніж я, бо я собі дозволити Інтернет не можу... Я не знаю жодного студента, якого б можна було примусити щось робити... Сама ця записка свідчить про те, що в Україні є свобода слова, бо за інших обставин цього б просто не написали. А в журналістиці, на жаль, багато приватних ЗМІ".

Литвин і сам не зрозумів, що сказав. Виявляється, заробляє він менше за автора, тобто менше 50 гривень на місяць. Що ж, дійсно на Інтернет з такими грошима не розживешся. Бідолаха!!!

На згадку про скандал зі статтею Володимир Литвин відреагував так: "Мені дуже приємно, що хтось читає мої статті. Я б хотів після зустрічі обмінятися враженнями... Дожив до 45 років (пауза), і ніби скидаюся на розумну та грамотну людину".

Не оминув Литвин і касетних скандалів Мельниченка, Ющенка і Омельченка, зазначивши, що це робилося на замовлення та, що винні будуть покарані. А на запитання про гроші кинуті на вітер, тобто на референдум, взагалі відповів: "Ну, лайте мене. Що я зроблю, що у нас такий парламент"...

Попри запитання Литвин так і сипав творчими афоризмами: "Влада єдина, є тільки три її гілки!.. Я йду в парламент не заради грошей та недоторканості [...] Я академік, дружина у мене непогано заробляє. Отримую зарплату до кінця життя. Крім того, ще й пишу книжки. У нас лише двоє дітей...На жаль... [...] Нас система тоді заставляла красти... Я нічого ні в кого не крав!!! [...] Знаєте я виріс на болотах ... дуже люблю картини з болотами. Коли ми з дружиною перебиралися на нову квартиру, я шукав картини з зображенням болота. А дружина сказала: "В моїй квартирі болота не буде!"

Закінчилася зустріч ще цікавіше, ніж розпочалася. Зі словом привітання виступила директор місцевої школи Марія Бальо. Вона подякувала Литвину за його відповіді на запитання: "Я думаю, блок Наша...(пауза) "За Єду" набере високу кількість голосів в нашому районі... А сьогодні ви нас просто зачарували..."

Що мала пані Марія на увазі - чи просто обмовилася - невідомо...



_________________
NB: Про те, як би Фрейд витлумачив вітчизняні політичні скандали, як використовують соціологію, щоб "мочити" Ющенка, чому Кучма соромиться "За ЄдУ", які наслідки матиме тимчасова відпустка Омельченка, читайте в новому політичному проекті П.П.П.

__________________
NB. Про те, як і хто розігрує "російську карту", у кого який адмінресурс, хто може допекти Кисельова, про всі подробиці передвиборчого туру Юлії Тимошенко, про те, як скидали Грача, скільки журналістів йдуть у парламент, під яку музику виходить до виборців Кучма, про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...