Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Фельдмана вимагає відновити слідство у справі його підзахисного

П'ятниця, 5 квітня 2002, 19:39
На судовому засіданні у справі банку "Слов'янський", яке продовжиться у понеділок в Артемівському місцевому суді Луганська, адвокат обвинуваченого - колишнього віце-президента банку Бориса Фельдмана - буде вимагати поновлення слідства.

Як повідомив адвокат Фельдмана Андрій Федур, він виступає за додаткове розслідування, оскільки дані, записані у висновку обвинувачення, "суперечать здоровому глузду".

"Фельдмана звинувачують в тому, що він вкрав 11 млн. грн. І отримав всю цю суму у банкоматі. Це записано у висновку обвинувачення, як встановлений слідством факт", - сказав Федур.

В цьому зв'язку адвокат пропонує суду "поновити розслідування і провести слідчий експеримент". "Спочатку я пропоную узяти будь-який банкомат і спробувати засунути туди 11 млн. грн. А наступне, що я хотів би побачити, як великі фахівці з Державної податкової адміністрації України, Генеральної прокуратури і суду, спробують отримати таку суму", - сказав Федур.

За його словами, суддя вже висловився про отримання такої суми у банкоматі, як про "неістотний" факт. "Головне, що він отримав гроші", - процитував слова судді Федур.

Адвокат Фельдмана нагадав, що вже неодноразово заявляв "про упередженість судді, який веде справу". "Ми заявляли декілька відводів судді, проте він відмовлявся їх розглядати", - сказав він. Федур вважає, що його підзахисного можуть "засудити тільки для того, щоб виправдати те, що він так довго сидів".

Пояснюючи причину перенесення судового засідання на наступний тиждень, адвокат повідомив, що попереднє засідання не відбулося внаслідок хвороби підсудного. "Людина вже третій рік у в'язниці, СІЗО - не краще місце для життя. І у такій ситуації вона мужньо тримається", - відзначив він.

Адвокат нагадав, що судове слідство у справі банку "Слов'янський" закінчено, оголошені судові дебати, в яких вже виступив прокурор, що зажадав для Фельдмана 9 років позбавлення волі. Після того, як виступлять представники захисту, слово буде надане самому Фельдману, а потім суддя повинен винести рішення.

Як повідомлялося, кримінальна справа проти посадовців банку "Слов'янський" була порушена слідчим управлінням податкової міліції ДПАУ в січні 2000 року.

Їм пред'явлені звинувачення у крадіжках майна в особливо великих розмірах на загальну суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, яке привело до майнових збитків на суму 335 млн. грн., ухиленні від сплати податків на суму більш ніж 5 млн. грн., службових фальсифікаціях.

Спочатку у справі проходило 7 підсудних, проте пізніше суд виділив в окреме діловодство і припинив розгляд справи відносно п'яти обвинувачених. Судовий процес продовжується відносно Фельдмана і начальника фінансового управління банку Заславського.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Суд зупинив ліцензію "Нафтогазу" на розподіл газу на Черкащині: компанія подала апеляцію
18:23
ППО, артилерія, далекобійна зброя: Зеленський на "Рамштайні" назвав потреби України
18:16
Сили оборони Півдня: Ворог після довгої паузи вивів ракетоносії в Чорне море
18:13
Менше 2 місяців на посту: Зеленський перевів командувача сил підтримки ЗСУ на іншу посаду
18:05
2,5-метрова сітка замість краєвиду Фудзі: в Японії борються з туристами-порушниками
17:47
НБУ знизив тарифи на видачу готівки
17:16
Торік на утримання Чорнобильської зони відчуження витратили менше коштів, ніж планували
17:14
Неонатальна допомога малюкам: хто може скористатися та де надають такі послуги
17:07
"Радіо Свобода": українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Єдина Росія"
17:00
Сума вкладів українців у банках у березні зросла на 20 мільярдів – Фонд гарантування
Усі новини...