Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не задовольнила скаргу Жира. Проте відмінила рішення окружкому про перемогу Драчевського

Неділя, 7 квітня 2002, 19:07
Центральна виборча комісія на своєму засіданні в неділю розглянула 15 питань, більшість з яких стосувалася скарг кандидатів у народні депутати по ряду одномандатних виборчих округів на порушення виборчого законодавства в ході підготовки до виборів і в день голосування 31 березня.

ЦВК відмінила постанову окружної виборчої комісії №35 (Дніпропетровська обл.) від 3 квітня про підсумки голосування в окрузі, проте не задовольнила скаргу кандидата в народні депутати Олександра Жира про визнання виборів в цьому окрузі недійсними.

Центрвиборчком розглянув додані до скарги Жира 92 протоколи спостерігачів, що працюють на виборчих ділянках в цьому окрузі. Як зазначив член ЦВК Василь Співак, дані тільки 37-ми з цих протоколів співпадають з даними протоколів дільничих виборчкомів.

Разом з тим, за словами Співака, порушення, зафіксовані в протоколах, "не впливають" на результати виборів, рівно як і різниця в кількості голосів виборців, відданих за двох кандидатів – Олександра Жира і Віктора Драчевського (висунутий блоком "За єду"), який, згідно з рішенням окружкому, визнаний переможцем в цьому окрузі.

ЦВК зобов'язала окружком №35 перевірити ще раз протоколи дільничих виборчих комісій в цьому окрузі, уточнити результати голосування і винести рішення з цього питання до 10 квітня.

Центрвиборчком також частково задовольнив скарги кандидатів в народні депутати Володимира Товстенка і Миколи Казакова, ухваливши рішення доручити окружній виборчій комісії № 221 (Київ) перевірити викладені в скаргах кандидатів факти порушень. Крім того, частково задоволена скарга кандидата в народні депутати за 171 округом (Харківська обл.) Василя Хоми. Обидва окружкоми зобов'язані розглянути скарги кандидатів і викладені в них факти порушень законодавства і ухвалити рішення до 10 квітня. Скарги в частині визнання виборів в цих одномандатних округах недійсними не задоволені.

Крім того, ЦВК відмовила в проведенні повторного підрахунку голосів і визнанні виборів недійсними в окрузі №139 (Одеська обл.) за скаргою Олександра Жовтіса, відхилила скаргу Олександра Кулика "на дії і бездіяльність" окружкому 146 (Полтавська обл.), Анатолія Єрмака - на "рішення, дії і бездіяльність" окружкому 84 (Запорізька обл.) і визнання недійсними виборів в цьому окрузі, Зої Гамури - про визнання недійсними виборів в окрузі 224 (Севастополь) і поверненні грошової застави, Василя Волги - про перевірку підрахунку голосів і визнання бюлетенів недійсними в окрузі 68 (Житомирська обл.).

Центрвиборчком також не задовольнив скарги уповноваженої особи виборчого блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" в окрузі 74 (Закарпатська обл.) і довірених осіб кандидата в народні депутати в цьому ж окрузі Віктора Бедя, які стосуються фактів порушення виборчого законодавства в частині підкупу виборців.

Не задоволені скарги кандидата в народні депутати Олега Ляшка про визнання недійсними виборів в окрузі 217 (Київ), Павла Шкробота - про визнання недійсним голосування на чотирьох дільницях округу 218 (Київ) і відміну рішення цього окружкому, заява кандидата Любов Стасив про визнання недійсними виборів в окрузі 193 (Хмельницька обл.).

ЦВК також ухвалив рішення про внесення змін до складу окружної виборчої комісії №95 (Київська обл.), затвердженого в січні поточного року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування