Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вірить, що у четвер країна отримає нового генпрокурора

Середа, 3 липня 2002, 10:45
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що питання про розгляд у парламенті програми діяльності уряду не є політичним. Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у середу в Києві.

Литвин передбачив, що розгляд парламентом програми діяльності послужить більш активній роботі уряду, а депутати можуть внести свої корективи в його роботу.

Спікер також підкреслив, що початок роботи у парламенті і робота над конкретними законопроектами показує, що, очевидно, "те, що вносить уряд у парламент, повинне бути більш аргументованим і кваліфіковано обробленим". На думку Литвина, це також є однією з причин, що спонукали парламентаріїв підняти питання про розгляд програми діяльності уряду.

Голова Верховної Ради підкреслив, що це "нормальний процес і тут повинен бути прагматичний, реалістичний підхід". На його думку, у цьому питанні "не треба шукати політики", тому що "й уряд, і парламент, і президент хочуть, щоб у нас в державі справи пішли на краще, щоб український народ відчував, що зміни приносять користь кожній людині і суспільству".

Литвин також повідомив, що у нинішній четвер на голосування буде поставлений проект постанови про затвердження порядку денного на першу сесію парламенту.

На питання журналістів про перспективи проходження кандидатури Святослава Піскуна на посаду генерального прокурора, спікер зазначив, що залишається оптимістом.

Крім того, за словами Литвина, він переглянув висловлювання народних депутатів з цього приводу і "не бачив якихсь серйозних протиріч, навпаки, тон був доброзичливий і конструктивний".

Як повідомлялося, програму діяльності уряду депутати планують розглянути у найближчу п'ятницю, а у четвер депутати збираються голосувати з питання про надання згоди на призначення Піскуна генпрокурором.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...