Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб не сісти у тюрму, банкіри створять свою комісію

Четвер, 4 липня 2002, 12:34
Борис Фельдман звернувся до банкірів України з пропозицією створити при АКБ українських банків (АУБ) незалежну комісію у складі юристів провідних банків, для аналізу обгрунтованості карного переслідування з кожної такої нагоди відносно українських банкірів.

Таку пропозицію Фельдман висловив у своєму відкритому листі до банкірів, оприлюдненому у четвер. "З урахуванням того, що кримінальне переслідування банкірів набуває у країні системного характеру, а ДПАУ постійно намагається розширити сферу необмеженого контролю пропоную створити комісію", йдеться у листі Фельдмана.

"Справа "Слов'янського" наочно продемонструвала існування на Україні реальної загрози для будь-якого незалежного, самостійного бізнесу", відзначає у відкритому листі Борис Фельдман, колишній голова банку "Слов'янський", засуджений на 9 років позбавлення волі за несплату податків і розкрадання фінансів в особливо великих розмірах.

"На нашому прикладі влада показала, що притягнути до кримінальної і матеріальної відповідальності можна без будь-яких законних підстав, без дотримання процесуальних норм і при цьому надати свавіллю вигляд вироку", - йдеться у листі. - "Акція проти "слов'ян" - яскравий приклад залякування для всіх банкірів України".

Автор листа звертається до банкірів України з метою "попередити подальший розвиток цієї небезпечної тенденції, коли влада з тих чи інших міркувань обере собі чергову жертву і без зайвих труднощів знищить ще яку-небудь кредитно-фінансову установу".

"Панове, не поспішайте отримувати власний негативний і дуже хворобливий досвід, скористайтеся нашим", закликає Фельдман.

"Повірте, що коли не дай Бог за кимсь з вас закриються в'язничні двері, коли ваші активи без будь-яких підстав арештують, ваших клієнтів почнуть щодня допитувати й обшукувати, тоді все стане набагато складнішим і недоступнішим", говориться у листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
18:57
Samsung планує додати в One UI 6.1.1 функцію ШІ-відео
18:53
Держсекретар США пригрозив Китаю новими санкціями в разі підтримки війни Росії
Усі новини...