Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Енергоатом" повертається "Нашій Україні". Уряд прореагував

Четвер, 5 вересня 2002, 11:53
Шевченківський місцевий суд Києва задовольнив позов екс-президента Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Юрія Недашківського до Кабінету Міністрів про поновлення його в посаді.

Інформацію про це агентству Інтерфакс-Україна підтвердили в прес-службі компанії.

Недашківський вважає, що його звільнили незаконно, в порушення Кодексу законів про працю. При цьому був порушений контракт, вважає позивач, який вимагав поновлення його на посаді президента "Енергоатому".

У четвер же Кабінет Міністрів заявив, що оскаржить вердикт Шевченківського суду щодо Недашківського. Як повідомили Інтерфакс-Україна в уряді, відповідна апеляція вже підготовлена і буде в найближчий час направлена до апеляційної інстанції.

"Я переконаний, що рішення щодо поновлення Юрія Недашківського на посаді голови НАЕК "Енергоатом" є формальним, і українська влада його не виконає", - заявив лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко, коментуючи на прохання журналістів рішення суду щодо незаконності звільнення Недашківського.

На прес-конференції у Львові Ющенко наголосив, що, "на жаль, це є рішення по формі, але воно не змінить суті, і я переконаний, що Недашківський не вийде навіть на одну годину на роботу". Однак, на його думку, це рішення суду дає надію на те, що в Україні іноді "ще працює людська честь". "Для мене ще тоді, в момент його звільнення, було зрозуміло, що це розправа над аполітичною і професійною людиною, що свідчить про те, що навіть ті інститути, які відповідають за серйозні об'єкти національної безпеки, переслідуються за політичні погляди", - цитує Ющенка УНІАН.

За даними низки ЗМІ, суд визнав незаконним звільнення Недашківського, оскільки це питання не обговорювалося на засіданні Кабміну. Суд зобов'язав Кабмін відновити Недашківського на посаді з 5 вересня незалежно від подачі апеляції на це рішення суду. Представники відповідача на суді були відсутні.

Як повідомлялося, уряд звільнив Недашківського з посади президента НАЕК постановою від 5 червня цього року, іншою постановою призначивши екс-міністра палива і енергетики Сергія Тулуба президентом компанії.

Проти звільнення Недашківського виступив також профспілковий комітет НАЕК "Енергоатом".

P.S. від УП. Раніше у ЗМІ публікувалася інформація про те, що Недашківський близький до членів "Нашої України" Давида Жванії і Миколи Мартиненка.

Читайте також:

Що стоїть за "наїздами" на "політично неблагонадійних" енергоатомників України?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування