Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛЬВІВСЬКІЙ ТРАГЕДІЇ 40 ДНІВ. Симоненко чекає на провокації

Четвер, 5 вересня 2002, 16:48
У Львові у четвер проходить мітинг-реквієм пам'яті загиблих 40 днів тому під час авіакатастрофи на Скнилівському аеродромі.

За даними міліції, у мітингу беруть участь приблизно тисяча осіб, а за даними організаторів - не менше двох тисяч. Однак очікується, що під час пішого походу на Скнилівський аеродром до колони приєднаються нові учасники акції, і кількість людей може зрости.

Серед відомих політичних діячів на мітинг приїхали Віктор Ющенко, Юрій Костенко й Юлія Тимошенко. Раніше на прес-конференції у Львові лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що не буде брати участі в цьому заході, побоюючись можливих провокацій проти нього, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Україна переживає чергову національну трагедію, що стоїть в одному ланцюгу з Чорнобилем, загибеллю шахтарів, побоїщем біля стін Софії", - сказав у виступі на віче-реквіємі у Львові голова УНР Юрій Костенко. "Коли помирає дитина, за нею помирає майбутнє. Скнилівська трагедія забрала велику частину українського майбутнього", - цитує Костенка прес-служба "Нашої України".

На віче-реквіємі у Львові по загиблих на летовищі "Скнилів" виступили голова Львівської облради Михайло Сендак та міський голова Любомир Буняк.

Мер Львова повідомив, що міська рада ухвалила рішення про щорічне відзначення 27 липня як дня скорботи по загиблих у Скнилові. У цей день у місті будуть заборонені розваги, приспущені державні прапори, відбуватимуться панахиди та служби в церквах.

У свою чергу, Тимошенко заявила, що, крім організаторів і влади, "у тому, що відбулося, винні всі громадяни України, що терплять цю владу, і не намагаються її змінити".

Ющенко відзначив, що скнилівська трагедія є лише "епізодом" і "черговим випадком" у ряді трагедій, серед яких - влучання ракет у житлові будинки, трагедії на шахтах та інші. На його думку, усі ці трагедії відбуваються тому, що "ми маємо одну національну трагедію", якою "є наша влада".

Він заявив, що дії "Нашої України" спрямовані на зміну конфігурації влади, що є одним зі шляхів, що може привести до якихось змін в Україні.

За даними начальника штабу обласного управління внутрішніх справ, охорону заходу здійснюють приблизно 50 співробітників. Поки ніяких інцидентів не зареєстровано. Ніяких політичних закликів не пролунало, транспарантів немає. Є тільки більше 10 державних прапорів з жалобними стрічками.

27 липня під час авіашоу на аеродромі у Скнилові загинуло 76 чоловік, з них 27 дітей. Постраждали 165 чоловік, причому 28 дотепер знаходяться у лікарнях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...