Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація Путіна наїхала на українську службу радіо "Свобода"

П'ятниця, 4 жовтня 2002, 14:24
В інформаційному управлінні президента Росії вважають, що радіостанція "Свобода"/"Вільна Європа" у мовленні на Україну і Чечню "часто подає вибіркову й однобоку" інформацію. Як зазначають в інформуправлінні Путіна, у мовленні на Чечню і Україну "виразно простежується", що редакційна політика радіостанції "Свобода"/"Вільна Європа" "не тільки не втратила своєї ідеологічної спрямованості, але й набула останнім часом ще більш тенденційного характеру".

Ці тези містяться у повідомленні інформуправління Путіна у зв'язку зі скасуванням нинішнім російським президентом указу колишнього президента Бориса Єльцина від 27 серпня 1991 року "Про бюро незалежної радіостанції
"Свобода"/"Вільна Європа", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Указ від 1991 року приймався відразу після путчу в умовах бурхливих демократичних перетворень в Росії і "був покликаний символічно продемонструвати прихильність нового російського керівництва принципам свободи слова і друку". Указ дозволяв дирекції радіостанції "Свобода"/"Вільна Європа" відкрити постійне бюро в Москві з кореспондентськими пунктами на території РСФСР; МЗС Росії надати офіційну акредитацію кореспондентам радіостанції; меру Москви виділити приміщення для бюро радіостанції; радіостанція забезпечувалася необхідними каналами зв'язку.

Своїм нинішнім указом Путін, як повідомляє інформуправління президента Росії, "відновлює справедливість на російському інформаційному просторі". Це рішення "не є реакцією на інформаційну політику радіостанції". У той же час у Кремлі чомусь вважали за необхідне надати характеристику нинішнім діям "Свободи"/"Вільної Європи", взявши за приклад мовлення в Чечні й Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування