Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поляків турбує політична ситуація в Україні. І дивляться вони не УТ-1

П'ятниця, 4 жовтня 2002, 18:35
У п'ятницю, в межах Львівського економічного форуму прем'єр-міністр Польщі Лєшек Міллер зустрівся з кількома представниками опозиційних політичних сил України. Голова польского уряду обговорював питання внутрішньої ситуації, що склалося в України, а також запросив українських політиків взяти участь у Форумі демократичних сил, який відбудеться у Варшаві 16 жовтня.

Як повідомив УП Олександр Мороз, зустріч була проведена за ініціативою прем'єр-міністра Польщі Лєшека Міллера, "він хотів дізнатися об'єктивну оцінку ситуації в Україні". За словами Мороза "зустріч була недовга", і Міллер запросив учасників опозиції взяти участь 16 жовтня у Форумі демократичних сил, який відбудеться у Варшаві, і там поспілкуватися з представниками інших урядів.

Мороз повідомив, що Міллер, "як і керівництво Польщі, стурбований політичною ситуацією в Україні". Прем'єр-міністр Польщі запропонував допомогу у врегулюванні конфлікту, однак, за словами, Мороза, "в Україні неможливо перенести політико-правові механізми для розв'язання конфліктів, які застосовувалися у Польщі". Міллер зокрема запропонував практику "круглого столу переговорів", але, як заявив Мороз, це в Україні "не пройде", і єдина можливість переговорів – "це імпічмент".

Мороз також повідомив, що тема постачань Україною Іраку "Кольчуг" не була головною, але проте звучала. Мороз також відзначив, що польські представники "знають" про "Кольчуги" "не з передач УТ-1".

Крім того, за словами Мороза, Міллер висловив "готовність посприяти розв'язанню конфлікту правовим шляхом".


Польський прем'єр також зустрівся з першим заступником Голови блоку "Наша Україна", лідером партії "Реформи і Порядок" Віктором Пинзеником та членом Правління ПРП Борисом Тарасюком.

Як повідомляє прес-служба ПРП , у ході діалогу обговорювалися питання перспективи українсько-польського економічного та міждержавного співробітництва. Лєшек Міллер висловив свою зацікавленість політичною ситуацією в Україні, стурбованість згортанням демократії та утисками свободи слова в державі. Віктор Пинзеник та Борис Тарасюк висловили оцінку блоку "Наша Україна" щодо політичної обстановки та бачення подальшого її розвитку. Учасники зустрічі обмінялися думками щодо шляхів виходу з політичної кризи та механізмів утвердження демократії.

Українські депутати прийняли запрошення прем’єра Польщі на участь у круглому столі з питань європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва, який відбудеться у Варшаві 16 жовтня 2002 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з лінії фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...