Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ПРОДОВЖУЄ ТРИМАТИ КУЧМУ В ПІДВІШЕНОМУ СТАНІ

Вівторок, 5 листопада 2002, 10:59
США перенесли дату передачі українській стороні висновків групи американсько-британських експертів, що розслідувала в Україні обвинувачення у продажу радарних установок "Кольчуга", повідомив на брифінгу у вівторок глава прес-служби Міністерства закордонних справ України Сергій Бороденков.

У той же час, за його словами, українській стороні про нову дату передачі висновків невідомо. Раніше очікувалося, що ці документи будуть передані українській стороні на минулому тижні.

Як повідомив Бороденков, "на сьогодні висновків роботи американсько-британських експертів немає, хоча американська сторона в особі посла Паскуаля намагалася їх нам передати, і був навіть визначений час цієї передачі".

Разом з тим, глава прес-служби відзначив, що "з незрозумілих причин, терміни передачі були перенесені" на невизначений час. "Можливо, за цим стоять нові, невідомі нам маніпуляції", - підкреслив глава прес-служби МЗС.

При цьому він відзначив, що головним для української сторони є одержати висновки експертів, "і ми готові надалі співробітничати з комітетом №661 ООН для доведення цієї справи до логічного завершення".

У середині жовтня в Україні 13 експертів зі США і Великобританії вивчали обґрунтованість обвинувачень у незаконному продажі Іраку радарних систем "Кольчуга". Вони залишили Україну 20 жовтня.

Обвинувачення про можливі порушення Україною санкцій ООН у відношенні Іраку пролунали з боку США після того, як ФБР визнало аутентичною записану у кабінеті президента Кучми в 2000 році розмову, де він дає добро на пропозицію колишнього глави "Укрспецекспорту" Валерія Малєва про продаж "Кольчуг" Іраку. Кучма заявляє, що цей епізод був змонтований і заперечує можливість порушень санкцій ООН.

Рада НАТО наприкінці жовтня ухвалила рішення про проведення засідання комісії Україна-НАТО в рамках Празького саміту альянсу на рівні глав МЗС, а не за участі президента України. Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон дав зрозуміти, що відмова альянсу від планів запросити на Празький саміт Кучму пов'язаний з обвинуваченнями на адресу Києва у можливому продажі радарних установок Іраку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування