Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плани влади щодо Бі-Бі-Сі та "Свободи" незаконні?

Середа, 6 листопада 2002, 18:48
Колишній член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Микола Княжицький заявляє, що намір Нацради ліцензувати ретрансляцію іноземних мовників є незаконним.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення попередила телерадіоорганізації, що вважатиме їхню діяльність після 1 січня нового року протизаконною, якщо вони не одержать дозвіл на ретрансляцію закордонних теле- і радіопрограм.

Нацрада мотивує свою вимогу придбати ліцензію на ретрансляцію тим, що на сьогодні немає чіткої картини, хто і у яких обсягах здійснює таку діяльність і на яких юридичних підставах.

Водночас директор компанії "Медіа-дім" і колишній член Нацради Микола Княжицький сказав Бі-Бі-Сі, що такі вимоги виходять за межі законодавства. За його словами, це рішення порушує не лише свободу діяльності телерадоорганізацій, але й конституційне право на свободу слова та інформації.

Зокрема, Микола Княжицький сказав: "Українське законодавство твердо ставить вимоги до теле- і радіомовників про те, що на території України має бути вироблено не менше 50% продукції. Інші 50% можуть бути виготовлені в будь-якій іншій країні. І якщо теле- чи радіокомпанія хоче придбати продукт чи отримати його на інших засадах від іншої телеорганізації чи іноземного виробника, у тих межах, коли це не суперечить встановленим квотам, це є абсолютно законним".

"Мовник несе безпосередню відповідальність за усе, що у нього є в ефірі, і тому однієї ліцензії цілком вистачає, у тому числі для того, щоб визначити, хто відповідальний за зміст ефіру", - вважає Микола Княжицький.

Він каже, що оскільки рішення Національної ради про додаткову ліцензію на ретрансляцію є протизаконним, ТРК мають право не виконувати такого рішення і звертатися до суду, доводячи неправомірність вимог Національної ради.

Читайте також:

2003 рік – рік без Бі-бі-сі, "Свободи" і "Німецької хвилі"?

Чи дозволять нам слухати Бі-Бі-Сі та "Свободу"?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування