Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова моніторить пресу, аби роздавати вказівки губернаторам

Четвер, 7 листопада 2002, 15:25
У ході парламентських слухань глава комітету з питань свободи слова й інформації Микола Томенко готовий надати матеріали з моніторингу всіх ЗМІ, проведеного адміністрацією президента.

Як повідомив Томенко на прес-конференції в четвер, адміністрація президента проводить відповідний аналіз публікацій у ЗМІ і кількості негативних, позитивних і нейтральних інформацій, зокрема, що стосуються президента.

За результатами цього моніторингу Головне управління інформаційної політики адміністрації президента розсилає відповідні листи главам обласних держадміністрацій, де вказуються конкретні публікації про президента, про голову адміністрації президента і, зокрема, міститься прохання "проаналізувати ці матеріали".

Томенко підкреслив, що ці матеріали, які він одержав "неформально", будуть оприлюднені під час парламентських слухань і комітет "проситиме адміністрацію президента діяти в рамках чинного законодавства" у зв'язку з цим питанням.

За його словами, парламентські слухання пройдуть 4 грудня з 10.00 до 14.00, і остаточна форма їхнього проведення вже погоджена з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.

Доповідачами по цьому питанню визначені глава відповідного профільного комітету парламенту, віце-прем'єр Володимир Семиноженко, а також представник страйкому журналістів, якого вони повинні визначити самі.

Томенко відзначив, що до парламентських слухань готуються відповідні матеріали, зокрема, дослідження громадської ради з питань свободи слова, що стосуються політичної цензури в ЗМІ України.

У ході парламентських слухань пропонується прийняти 2 документи - традиційну постанову за результатами слухань, а також план законодавчих ініціатив у сфері свободи слова, з конкретними пропозиціями виправлень або внесень змін у чинне законодавство, що стосуються, зокрема, судових позовів, акредитації журналістів і ряду інших питань.

Томенко підкреслив, що комітет має намір звернутися до керівництва парламенту для того, щоб включити ці законодавчі ініціативи в розділ невідкладних законопроектів.

За його словами, проведені ним консультації з депутатами показують, що вони готові "піти на компроміс" і дати можливість більше виступати журналістам на цих слуханнях.

Глава комітету також відзначив, що на 26 листопада заплановане проведення громадських слухань з цих питаннях, де будуть представлені, зокрема, і регіональні журналісти.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування