Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач – кандидат від Росії на президентських виборах в Україні

Четвер, 7 листопада 2002, 16:59
У кримських комуністів є свій кандидат на посаду президента України - це перший секретар Кримського республіканського комітету КПУ, народний депутат України Леонід Грач. Про це заявив на мітингу, присвяченому 85-й річниці Жовтневої революції, депутат Верховної Ради Криму, комуніст Лентун Безазієв.

На площі ім.Леніна в Сімферополі зібралося близько тисячі учасників акції. Мітинг трудящих, організований Кримським рескомом КПУ, розпочався гімном колишнього СРСР. Серед гасел і транспарантів були такі: "Мы у Кучмы все заложники", "Долой антинародный буржуазный режим Кучмы!", "Реабилитации УПА – нет!", "Пусть живет в веках имя и дело Ленина!". Мітинг проходив під прапорами республік колишнього СРСР. Окремо від мітингуючих стояли кілька представників Союзу радянських офіцерів Криму.

Виступаючи перед мітингуючими, Грач висловив свою позицію щодо можливих дострокових президентських виборів. На його переконання, "якщо Америка на українських виборах буде "ставити" на "свого", то в такому разі треба і Росії надати можливість визначитися і "поставити" на "свого". На думку Грача, в цьому випадку буде рівноправною боротьба як для кандидата від одного крила, так і для єдиного кандидата від лівого блоку.

Учасники мітингу прийняли резолюцію, в якій заявили, що день Жовтневої революції "був і залишається всенародним святом. Ми вимагаємо повернути йому офіційний статус як державного". Також учасники мітингу вимагають від "режиму Кучми припинити розпалювання русофобії, надати статус державної російській мові".

Мітинг завершився під звуки "Інтернаціоналу", після чого мітингуючі пройшли до пам'ятника колишньому першому секретарю Кримського обкому Комуністичної партії України Миколі Кириченку.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування