Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кисельов з ICTV визнав існування темників

Понеділок, 2 грудня 2002, 15:04
Головний редактор служби інформації телеканала ICTV Дмитро Кисельов вважає, що жодні так звані темники не повинні сприйматися журналістами як прямий заклик до дій.

В інтерв'ю газеті "Київський телеграфъ", опублікованому в понеділок, на запитання про можливе загострення цієї теми на парламентських слуханнях 4 грудня, Кисельов наголосив: "У чому суть проблеми: танго танцюють двоє. Якщо ви вважаєте, що темники - це наказ, виходить, ви готові до цензури". "Адже вам нічого не буде, якщо ви вчините по-своєму, відповідно до своєї шкали цінностей", - додав журналіст.

За словами Кисельова, він одержував "темники". "Інша річ, що вони були без вихідних даних - ця справа не була формалізована", - сказав він.

Журналіст наголосив, що "говорив і Сергієві Васильєву (керівник головного управління інформаційної політики президентської адміністрації), і Валерію Хорошковському (тоді першому заступнику голови адміністрації президента), що це ненормально".

На думку Кисельова, "насправді темники були хворобою росту нової адміністрації". "Вони не знали технології, хотіли як краще, а вийшло як завжди", - відзначив він.

В адміністрації, як вважає журналіст, хотіли донести свою точку зору. "Позиція адміністрації не може і не повинна бути секретною - у нас влада президентська не перебуває у підпіллі, і її позиція повинна бути представлена в пресі", - сказав Кисельов.

У той же час, вважає він, це потрібно робити коректно - проводити регулярні брифінги, прес-конференції президента, робити заяви для преси.

Зараз, зазначив Кисельов, "темники" перетворилися в звичайні анонси подій. "І тим більше для нас це не наказ на полицю, подібні анонси ми отримуємо від усіх політичних партій", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування