Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перерозподіл комітетів - імпульс Європі про критичний стан, вважає Тарасюк

Середа, 4 грудня 2002, 09:46
Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк (фракція "Наша Україна") вважає, що позбавлення опозиції керівних посад у парламенті буде сприйнято у світі як "подальший наступ на демократію".

За словами депутата, за кордоном "Нашу Україну" сприймають як "демократичну опозицію, ставляться до неї з симпатією, а тому спроба забрати комітети у неї та інших опозиційних сил буде сприйнято критично". "Це буде черговий негативний імпульс усім, хто слідкує за ситуацією в Україні", - наголосив Тарасюк.

Як вважає голова Комітету ВР з євроінтеграції, "перерозподіл комітетів є демонстрацією сили. Її можна демонструвати один раз чи два, але не постійно. Такого роду акції викликають негативну реакцію, як на Заході, так і в Україні серед виборців, які підтримували блок Віктора Ющенка, - зауважив екс-міністр закордонних справ.

Він вважає, що перерозподіл керівних посад у парламенті "навряд чи серйозно вплине на рівень інтеграції України з НАТО, Євросоюзом та іншими міжнародними структурами. Однак це, на думку парламентарія, вплине опосередковано, оскільки на Заході обов'язково врахують ставлення влади до демократичних сил України.

Тарасюк переконаний, що перспективи вступу України до НАТО та Євросоюзу безпосередньо залежать від того, "яким чином наші наступники керуватимуть роботою комітетів". "Подивимося, куди вони вестимуть відібрані в опозиції комітети. Від обраної ними політики залежатимуть успіхи чи неуспіхи української євроінтеграції. Робота нових керівників комітетів покаже, на що вони здатні", - наголосив Борис Тарасюк.

Як повідомлялося раніше, парламентська більшість практично узгодила питання перерозподілу комітетів Верховної Ради, які належать опозиції. Крім того, вже визначено кандидатури на всі посади керівників комітетів.

УНІАН


Читайте також:

БІЛЬШІСТЬ "РОЗДЕРИБАНИЛА" КОМІТЕТИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...