Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вимагає зняти Тігіпка з Нацбанку

Середа, 8 січня 2003, 11:57
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що очолювана нею фракція буде піднімати питання про нелігітимне керівництво Національного банку. На прес-конференції у середу у Києві вона заявила, що ініціюватиме судові скарги до районних, міських та Верховного суду щодо обрання бюлетенями Сергія Тігіпка на посаду глави НБУ.

"В стані нелегітимного керівництва Національний банк працювати не може", сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ також зазначила, що опозиційні депутати продовжуватимуть звертатися до суддів всіх рівнів щодо порушення кримінальної справи проти президента Кучми. Рішення Верховного суду, яке скасувало постанову судді Юрія Василенка, вона назвала "неправовим". "На засідання не були запрошені опозиційні депутати, за скаргою яких Василенко порушив справу, не були запрошені захисники. Це була якась таємна вечеря між Верховним судом та Генпрокуратурою", - зазначила вона.

Тимошенко також зазначила, що прокуратура продовжує здійснювати на неї тиск шляхом пресингу на заарештованих екс-керівників корпорації ЄЕСУ. За її словами, колишнього головного бухгалтера ЄЕСУ 65-річну жінку, хвору на рак, тримають у підвальному приміщенні. "І кожен день Генпрокуратура приносить документи: або підписуєте свідчення на Тимошенко, або будете гнисти, - зазначила лідер БЮТ. - Однак, люди тримаються мужньо і свідчення давати не будуть".

Тимошенко зазначила, що після зміни керівництва Верховного суду "не доводиться сподіватися на справедливість" у питанні звільнення заарештованих екс-керівників ЄЕСУ під заставу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...