Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти так само беруть хабар, як і чиновники?

Понеділок, 3 березня 2003, 12:03
Корупція у засобах масової інформації України, як і корупція загалом, буде існувати у країні доти, доки не зміниться загальна політична й економічна ситуація.

Таку думку висловив голова комітету Верховної Ради по свободі слова Микола Томенко у перерві семінару "Корупція і ЗМІ" у понеділок у Києві.

Голова комітету зазначив, що корупція у ЗМІ є елементом корумпованості у суспільстві і боротьба з нею буде вестися за тими ж принципами, що і з корупцією у бізнесі і політиці. Тому "тут не повинно бути якихсь особливих методів для боротьби з нею", відзначив Томенко.

У той же час, депутат зазначив, що парадоксальною є ситуація з висвітленням проблем з корупцією у ЗМІ. "Парадокс полягає у тому, що висвітлювати корумпованість у суспільстві медіа, які так само корумповані, за визначенням, не можуть", - сказав Томенко. Він також додав, що існує тільки невеликий сегмент ЗМІ, які беруться за цю тему, але у більшості засобів масової інформації корумпованість висвітлюється "на вибір, на знищення якогось політика".

Томенко зазначив, що в даній сфері у комітету досить багато роботи, зокрема, він планує "деякі одиничні заходи", пов'язані з максимальним розширенням доступу до інформації журналістів, а також із введенням адміністративно-кримінальної відповідальності за її ненадання. Відповідний законопроект, з його слів, вже прийнятий у першому читанні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...