Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМУ НЕ СКИНУТЬ 9 БЕРЕЗНЯ – він просто поїде з Києва

П'ятниця, 7 березня 2003, 10:17
7-10 березня президент України Леонід Кучма буде перебувати з робочим візитом у Словаччині.

Візит здійснюється за запрошенням президента Словаччини Рудольфа Шустера і відповідно до грудневих домовленостей глав двох держав, повідомляє прес-служба адміністрації президента.

На зустрічі з Шустером буде підійматися питання україно-словацької взаємодії як на двосторонньому, так і на регіональному рівнях, обговорюватиметься актуальна міжнародна проблематика.

Особливу увагу буде приділено поглибленню співпраці між Україною і Словаччиною в умовах розширення Європейського Союзу, мінімізації негативних наслідків через вступ Словаччини до ЄС.

У зв'язку з цим будуть розглядатися питання регіональної інтеграції, зокрема, участь двох країн в новому форумі співпраці країн Центральної, Східної і Південної Європи, так званій "Ризькій ініціативі".

На зустрічах у Словаччині буде також обговорюватися ідея створення за участю України і учасників Вишеградської четвірки (Польща, Словаччина, Угорщина, Чехія) Консультативної ради з євроінтеграційних питань.

Очікується, що президенти двох країн торкнуться перспектив україно-словацької економічної співпраці, подальшої лібералізації взаємної торгівлі, реалізації спільних проектів у сфері транзиту енергоносіїв, а також транскордонного співробітництва співпраці.

Серед ключових тем порядку денного зустрічі в Словаччині буде питання про підтримку словацькою стороною України при вступі до Світової організації торгівлі.

Відбудеться також обмін думками про ситуацію в Іраку.

У 2001 році президент України здійснив офіційний візит до Словаччини, Шустер побував в Україні з офіційним візитом у 2002 році, президенти проводили зустрічі в рамках міжнародних організацій, зокрема, саміту НАТО в Празі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...