Кучма зможе передати привіт Лазаренку через відеокамеру?

Вівторок, 1 квітня 2003, 21:20
Велике число запрошених адвокатами і прокурорами свідків у справі Лазаренка відмовляються прибути до Каліфорнії, повідомляє радіо "Свобода".

На останньому слуханні у каліфорнійському суді за участю прокурорів та адвокатів 28 березня був обговорений хід підготовки до судового процесу та, зокрема, участь свідків. Серед них, ймовірно, є "державні службовці та представники політичної еліти, громадяни іноземних держав, передусім з України, Швейцарії, Росії, офшорних зон, як, наприклад, Антигуа", зазначає "Свобода".

Список свідків оприлюднять лише за кілька тижнів до початку самого процесу, зазначила офіційна особа з американської прокуратури.

Радіостанція повідомляє, що США не можуть змушувати свідків прибути до Америки. Але "згідно з домовленістю про правову допомогу між Вашингтоном та Києвом, як і іншими столицями, є більш ймовірним, що все-таки свідчення матимуть місце".

"Свідчення записуватимуть на відеокасету на місцях перебування цих осіб за участю представників прокуратури США та американських адвокатів Павла Лазаренка. За згодою сторін та судді, ці відеозаписи стануть складовою судового процесу, який почнеться 18 серпня", - передає "Свобода".

На досудовому слуханні 28 березня суддя Мартин Дженкінс знову відмовив адвокатам Лазаренка у звільнення їхнього клієнта з-під попереднього ув'язнення.

Читайте також:

Лазаренко виписує повістки до суду. На черзі Кучма?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування